5-delige opleidingenreeks Intellectuele eigendomsrechten

Baarleveldestraat 2
9031 Drongen
Belgium
Link naar de organisator


04 Oct
INSCHRIJVEN
Hoe kunnen intellectuele eigendomsrechten van waarde zijn voor uw onderneming? Ontdek er alles over tijdens onze basisopleiding intellectuele eigendomsrechten.
 
  Dag 1: 04/10 : Inleidingsessie - intellectuele eigendomsrechten en hun strategische waarde
 
Tijdens de eerste halve dag worden intellectuele eigendomsrechten geschetst en krijgt u een helder overzicht van alle vormen van intellectuele eigendomsrechten. Er wordt aandacht besteed aan de wijze waarop u bescherming kan bekomen, welke combinaties mogelijk zijn en wat hun strategische waarde kan zijn voor een onderneming. 
 

Dag 2: 11/10 : Auteursrecht, naburige rechten en portretrecht, softwarerecht, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, octrooirecht, databankenrecht en bedrijfsgeheimen
 
Tijdens de volgende halve dag wordt dieper ingegaan op de meest belangrijke vormen van intellectuele eigendomsrechten. Er wordt een duidelijk beeld gegeven van de beschermingsomvang van elk intellectueel eigendomsrecht en welke handelingen men kan verbieden op basis van elk intellectueel eigendomsrecht. Hierbij worden steeds actuele voorbeelden uit de rechtspraak gehanteerd zodat men een zeer praktisch beeld krijgt.
 

Dag 3: 18/10 : Contractuele aspecten van intellectuele eigendomsrechten en due diligences
 
Tijdens de derde halve dag wordt dieper ingegaan op de aandachtspunten bij het overdragen en in licentie geven van intellectuele eigendomsrechten. Er wordt aandacht besteed aan hoe men een goede portefeuille van intellectuele eigendomsrechten kan opbouwen d.m.v. contracten. De belangrijkste aspecten van overeenkomsten tot overdracht van intellectuele eigendomsrechten, algemene voorwaarden, licentie- en distributieovereenkomsten, website ontwikkelingsovereenkomsten, gebruiksvoorwaarden, etc. worden uiteengezet. 
 
Tenslotte wordt bekeken waarom het belangrijk is om regelmatig een due diligence te doen van intellectuele eigendomsrechten en wordt beklemtoond waar men hierbij dient op te letten. 
 

Dag 4: 25/10 : Nieuwe technologieën, online platformen, sociale media en intellectuele eigendomsrechten
 
Tijdens deze vierde halve dag worden nieuwe technologieën en hun invloed op de bescherming van intellectuele eigendomsrechten behandeld. Er wordt dieper ingegaan op 3D-printing, artificial intelligence, virtual reality en blockchain. Deze potentieel disruptieve technologieën bieden nieuwe uitdagingen op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendom. Er wordt bijvoorbeeld a.d.h.v. praktische voorbeelden dieper ingegaan bij het kopiëren van voorwerpen d.m.v. 3D-printing en wie hier eventueel aansprakelijk voor kan worden gehouden. De nieuwe richtlijn auteursrecht, die een antwoord zou moeten bieden op een aantal technologische ontwikkelingen, wordt ook behandeld.
 

Dag 5: 08/11 : Beheer van inbreuken in verband met intellectuele eigendomsrechten
 
Nadat men een goed beeld heeft van de beschermingsomvang van intellectuele eigendomsrechten wordt in de laatste halve dag uiteengezet hoe men actie kan ondernemen op basis van intellectuele eigendomsrechten. Er wordt dieper ingegaan op welke zaken men in overweging dient te nemen alvorens men een procedure begint. Men krijgt tevens een helder overzicht op basis van recente voorbeelden van welke gerechtelijke en buitengerechtelijke procedures men kan aanwenden om zijn/haar rechten af te dwingen, en tegen wie men kan optreden. Er wordt hierbij een bijzondere aandacht besteed aan het beslag inzake namaak, de procedure zoals in kortgeding (stakingsvordering), de inbreukprocedure ten gronde en douanemaatregelen.
 
 
 Binnen deze opleiding heeft u ook diverse keuzemogelijkheden. U kan namelijk kiezen uit diverse pakketten:
  1.  Zoals hier de volledige 5 - delige opleiding
  2. Enkel dag 1 & dag 2 voor 380 euro 
  3. Enkel dag 3 of dag 4 of dag 5 voor 195 euro

PROGRAMMA

12:30 - 13:30   Registratie inclusief broodjeslunch

13:30 - 17:00  Opleiding inclusief koffiepauze en versnapering

17:00 - 17:30   Mogelijkheid tot vraagstelling


SPREKERS

Christine De Keersmaeker (KOAN)

Christine De Keersmaeker is een zeer ervaren advocaat in intellectueel eigendom. Ze is gespecialiseerd in strategisch IP-advies en portfoliobeheer wereldwijd, IP-exploitatie en monetisatie, website- en IP-audits, co-branding, coproductie, omgaan met auteursrechten, handelsmerken, ontwerpen en modellen, patenten, handelsgeheimen of domeinnamen. Samen met Agnès Maqua leidt ze het KOAN IP- en technologie- / media- en telecommunicatieteam (TMT & IP)

Ze heeft jarenlange ervaring met het bedienen van nationale en internationale klanten in de mode-, detailhandel-, film-, tv-, muziek-, uitgeverij-, reclame- en evenementensector en geeft juridisch advies aan grote namen in de filmindustrie in de volledige productieketen, inclusief multinationale coproducties, filmfinanciering en belastingopvang.

Christine heeft een sterke staat van dienst in het adviseren van hoogwaardige merkmerken voor mode- en luxegoederen, evenals merken in andere sectoren, waaronder huishoudens, levensmiddelen, automotive en technologie over alle kwesties met betrekking tot hun IP-portefeuilles, hun off- en online-business in een steeds evoluerende digitale en technologische omgeving, inclusief 3D-printen, online namaak, digitale marketing en kunstmatige intelligentie.

Ze is een deskundig lid van de Raad voor Intellectuele Eigendom, in het bijzonder de Afdeling Auteursrecht en naburige rechten (het adviesorgaan van de Belgische federale minister bevoegd voor intellectuele eigendomsrechten) sinds 2008. Ze is ook een derde beslisser in geschillen over domeinnamen en lid van het Belgische arbitrage- en bemiddelingscentrum CEPANI, een onafhankelijke faciliteit bestaande uit bedrijfsleiders, academici, bedrijfsjuristen en advocaten.

Christine heeft veel geschreven en vaak gesproken over IP en media, sociale media en technologie. Ze geeft ook lezingen aan de Antwerp Management School over mode en IP.


Willem-Jan Cosemans (KOAN)

Willem-Jan Cosemans is een Senior Associate in het TMT & IP-team van KOAN, met meer dan 6 jaar ervaring in IP- en TMT-gerelateerde zaken. Hij adviseert over intellectuele eigendom met betrekking tot counseling, vervolging, strategisch advies, procesvoering, opstellen van overeenkomsten, IP-audits en portfoliobeheer. Hij treedt op voor klanten in de sectoren film, tv, muziek, uitgeverij, mode, retail, automotive, ICT en consumentengoederen.

Willem-Jan helpt met name internationale producenten en coproducenten bij het Belgische Tax Shelter System. Hij heeft ook praktische ervaring met website-audits (T&C, cookies, privacybeleid) en adviseert over e-commerce en handelspraktijken.

Hij is lid van de "Belgische Vereniging voor het Auteursrecht / Association belge pour le droit d’auteur (BVA / ABA)".

Opleiding

• Master in management, Katholieke Universiteit Leuven (KUL)

• LLM in Europees recht, Universiteit Gent

• Master in intellectueel eigendomsrecht, Katholieke Universiteit Brussel (VUB)

• Master in de rechten, Katholieke Universiteit Leuven (KUL)


ACCREDITATIE

BIBF: Erkenning in aanvraag
IAB: Erkenning in aanvraag
IBR: U ontvangt per opleiding een attest met de gevolgde uren.
OVB: Erkenning in aanvraag
IBJ: Erkenning in aanvraag


PRAKTISCHE INFORMATIE

KOSTPRIJS EN DATA

€ 950,00 excl. BTW
€ 1.149,50 incl. BTW

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.


LOCATIE

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen


CONTACT

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
 
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be

Zie ook : Utopix

Kalender

Opleiding & Events

25 Aug
logo - company

Summer Class: Verbintenissenrecht anno 2020 (Webinar)

Tijdens deze Summer Class op dinsdag 25 augustus worden 8 verschillende sessies (telkens 2 parallel) in webinar-formule...

More info
27 Aug
logo - company

Summer Class: Bouw en Aanneming anno 2020 (Webinar)

Tijdens deze Summer Class op donderdag 27 augustus worden 8 verschillende sessies (telkens 2 parallel) in webinar-formule...

More info
28 Aug
logo - company

Echtscheiding en gezamenlijke onderneming (Webinar)

De impact van de hervormingen van het huwelijksvermogensrecht en de gewijzigde vennootschapswetgeving.

More info
08 Sep
logo - company

Le financement de projets immobiliers par le deuxième pilier de pension

Comment financer des projets immobiliers dans un environnement fiscal favorable?

More info

LexGO Network