Portalus logo

Het horen van kinderen en jongeren: het belang van effectieve communicatie (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

Over deze webinar

In deze cursus bespreekt prof. dr. Sarah Bal, een ervaren klinisch psycholoog en psychotherapeut, effectieve communicatie met kinderen, jongeren en hun gezinnen. De nadruk ligt op inzichten en ervaringen die zijn opgedaan tijdens meer dan 25 jaar betrokkenheid bij intieme gesprekken met deze doelgroep.

Hoewel ze zichzelf niet als een communicatie-expert beschouwt, wil ze graag perspectieven delen over de kenmerken van goede communicatie. Hierbij wordt onderzocht waarom communicatie met kinderen en jongeren in deze tijd van essentieel belang is.

Deze opleiding omvat twee cruciale thema's: communicatie en de wisselwerking tussen volwassenen en kinderen/jongeren. Dr. Bal benadrukt dat communicatie tijdloos is en niet afhankelijk van leeftijd of diploma's. Het vermogen om effectief te communiceren moet worden gestimuleerd, ongeacht de levensfase.

In haar verhaal belicht ze de interactie tussen volwassenen als vormgevers en kinderen als grondstof, en vice versa. Ze benadrukt het wederzijdse aanvullende karakter tussen volwassenen en kinderen.

Docent

Sarah Bal | Klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut aan het UZ Gent

Thema's

AGENDA

  • Wat weten we?
  • Waar zouden we meer aandacht aan kunnen besteden?
  • Hoe doen we het (… dan het beste)?

Over de docent

Sarah Bal is licentiaat Klinische Psychologie en doctor in de Psychologische Wetenschappen. In 2003 behaalde ze haar doctoraat met als titel ‘Adaptation to sexual abuse in adolescents: the role of appraisals, coping and social support’.

Meer Opleidingen & Events

Portalus logo

Moord en doodslag - capita selecta uit recent…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - Procedurefouten, het einde van de vri…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - De rol van de gerechtspsychiater (1u)…

On Demand

Webinar
dotted_texture