Lydian logo

Lydian Webinar Series III: "Welke polissen dekken productaansprakelijkheid, contaminatie en recall van gebrekkige producten?"…

12 Déc.

Webinaire
dotted_texture

Au sujet du webinaire

In het licht van recente ontwikkelingen in de wetgeving over productveiligheid, -aansprakelijkheid en -duurzaamheid, en naar aanleiding van een aantal schandalen rond gebrekkige producten, heeft het Commercial & Litigation team van Lydian besloten een serie van drie webinars te organiseren over productaansprakelijkheid. 

Of u nu fabrikant, distributeur, verkoper, koper, gebruiker of verzekeraar bent, deze serie webinars is voor u!

Het Commercial & Team beantwoordt op een pragmatische manier een reeks vragen om u te helpen een conform en veilig product op de markt te brengen. Wij reiken u bovendien een aantal hulpmiddelen aan om met uw leveranciers en klanten om te gaan in geval van een gebrekkig product en eventuele recall maatregelen.

WEBINAR 3: "Welke polissen dekken productaansprakelijkheid, contaminatie en recall van gebrekkige producten? Wat is de rol van de verzekeraar?" 

De Belgische markt kent een diversiteit van verzekeringsproducten, zo ook in de sector van de (internationale) aankoop en/of verkoop van producten. Maar welk verzekeringsproduct biedt nu de beste bescherming tegen risico’s van productaansprakelijkheid, contaminatie en recall? Wat is er precies gedekt en wat wordt er doorgaans uitgesloten? Welke verplichtingen heeft de verzekerde bij een schadegeval? Welke rol speelt de verzekeraar wanneer de verzekerde geconfronteerd wordt met een recall? In deze derde webinar georganiseerd door het Commercial & Litigation team vertrekt Lydian van de verzekeringsproducten in de voedingssector en de procedure die gevolgd moet worden bij een recall (zowel ten aanzien van de FAVV als ten aanzien van de verzekeraar) om zo een ruimer beeld te geven van de diverse opportuniteiten en mogelijke struikelblokken van aansprakelijkheidsverzekeringen en product recall of contaminatie verzekeringen.


Datum: 12 december 2023
Tijd: 11u30 - 12u30

Schrijf u nu in

U heeft tijdens deze webinars ook de kans om zelf vragen te stellen, die tijdens of na het webinar zullen beantwoord worden. Deelname is gratis.

Dichterbij elk webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen.

Wij kijken ernaar uit u talrijk te mogen verwelkomen!

Als u vragen heeft over de webinars, aarzel niet ons te contacteren +32 2 787 90 77 of events@lydian.be.

Plus de formations et d'événements

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinaire
Lydian logo

Lydian Webinar Series I: "La conformité et la…

12 Oct.

Webinaire
Lydian logo

Lydian Webinar Series I: "La conformité et la…

12 Oct.

Webinaire
dotted_texture