01/12/15

McGuireWoods sluit strategische alliantie met FuJae Partners uit Shanghai

Recent gelanceerd Chinees advocatenkantoor sluit zich aan bij Amerikaans top-100 advocatenkantoor

McGuireWoods, een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor met meer dan 1000 advocaten in 21 kantoren verspreid over de V.S. en Europa (waaronder Brussel), is een strategische alliantie aangegaan met FuJae Partners, een nieuw opgericht advocatenkantoor uit Shanghai in de Volksrepubliek China. Bedoeling is om bedrijven die in en buiten China gevestigd zijn, toegang te verlenen tot leidende advocaten in China en wereldwijd. De alliante zal beide advocatenkantoren toelaten om nauw samen te werken in strategische markten (waaronder China).

FuJae werd opgericht door Richard Yao, David Dingfa Liu en Guangming Liu. Vanaf 1 december 2015 zal FuJae juridisch en zakelijk advies verlenen aan Chinese private en overheidsondernemingen en aan buitenlandse ondernemingen die in China bedrijvig zijn. Vooraleer zij FuJae lanceerden, waren Richard en David vennoten bij JunHe, één van China's meest prestigieuze kantoren. Guangming was meer dan 12 jaar actief als IP-specialist bij JunHe vooraleer hij HuiZhong vervoegde, waar hij vennoot was.

Het FuJae kantoor ligt in het centrum van Shanghai op Wheelock Square, 1717 Nanjing Road West. De drie vennoten zijn in China geboren en volgden rechtenstudies in de Verenigde Staten. Zij hebben uitgebreide ervaring in China en elders in de wereld.

Volgens Richard Cullen, voorzitter van McGuireWoods, beantwoordt de alliantie met FuJae aan de reputatie van het advocatenkantoor, namelijk uitstekende dienstverlening bieden aan cliënten en de beste resultaten voor hen behalen.

Richard Cullen: "We zijn zeer enthousiast over onze nieuwe strategische alliantie met FuJae en haar drie gereputeerde oprichters. Onze cliënten in de Verenigde Staten, de EU en elders blijven inzetten op een globale uitbreiding met een sterke focus op zakenbelangen in China, dus zullen we al het mogelijke blijven doen om bij te dragen aan hun succes. Deze alliantie past in dat kader en zal aanzienlijke jurdische en zakelijke voordelen bieden alsook een dienstverleningsniveau gelijk aan het onze."

"Ons doel is om in China een marktleidend advocatenkantoor te ontwikkelen dat gekend is voor haar hoge ethische standaarden, kwalitatief juridisch werk, unieke competenties en operationele efficiëntie", aldus FuJae-voorzitter Richard Yao. "Onze alliantie met McGuireWoods, één van de meest gereputeerde advocatenkantoren in de wereld,  biedt ons onmiddellijk een sterk globaal platform dat FuJae zal toelaten om haar cliënten (in het bijzonder Chinese bedrijven op zoek naar investeringsopportuniteiten) kwalitatief hoogstaande juridische bijstand te verlenen. Via deze alliantie krijgen onze cliënten toegang tot de aanzienlijke voordelen van een leidend globaal advocatenkantoor, inclusief een grote pool van getalenteerde advocaten in de V.S. en in de EU, met een uitgebreide ervaring in meerdere rechtstakken. We hebben er vertrouwen in dat deze alliantie ten goede komt van de cliënten van beide advocatenkantoren."

De vennoten van FuJae, die de nieuwe onderneming starten met een dozijn advocaten, zijn hoog aangeschreven internationale advocaten. Richard Yao, een advocaat gespecialiseerd in vennootschapsrecht en fusies en overnames, was gedurende 11 jaar vennoot bij JunHe en focust op bedrijven uit de V.S. en de EU die zakendoen in China en op buitenlandse investeringen door Chinese private bedrijven en staatsbedrijven. Hij beschikt over een LL.M. van de University of California, Berkeley, School of Law (Boalt Hall) en spendeerde negen jaar bij het Magic Circle kantoor Freshfields Bruckhaus Deringer alvorens bij JunHe aan de slag te gaan. David Liu is een advocaat gespecialiseerd in vennootschapsrecht en fiscaal recht bij JunHe en behaalde zijn J.D. diploma aan de Notre Dame Law School. Hij focust op Amerikaanse en Europese bedrijven die zakendoen in China. Vooraleer hij aan de slag ging bij JunHe, waar hij gedurende meer dan acht jaar vennoot was, werkte hij bij Coudert Brothers, Sidley Austin en Bryan Cave. Volgens Chambers Asia en Chambers Global is hij in China één van de beste advocaten inzake vennootschapsrecht, fusies en overnames, en fiscaal recht.  Guangming Liu is als vennoot bij HuiZhong gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Hij focust onder meer op merkenstrategie, compliance en procesvoering. Hij heeft een LL.M. van de Chicago Kent Law School en spendeerde meer dan 12 jaar bij JunHe alvorens bij HuiZhong te werken.

dotted_texture