18/08/14

Rechtspositie van het overheidspersoneel in beweging - Studiedag 19/09

Begasoz, dat de Belgische professoren van het sociaal recht verenigt, nodigt u graag uit op de studiedag rond de rechtspositieregeling van overheidspersoneel op 19 september 2014.

De overheid is een zeer grote werkgeefster. Bovendien vormt zij, doordat ze zowel statutaire als contractuele personeelsleden tewerkstelt, een bijzonder interessant juridisch onderzoeksdomein. Dit levert immers rechtsvragen op die een raakvlak hebben met het arbeidsrecht en het bestuursrecht.

Deze studiedag zal volledig gewijd zijn aan dit soort rechtvragen. In de voormiddag analyseren een aantal specialisten actuele topics inzake de individuele arbeidsverhoudingen. In de namiddag doen sommige van hun collega’s dat met betrekking tot de problemen inzake de collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector.

Doelpubliek
Een must voor elke advocaat, magistraat, jurist, journalist … die op de hoogte wil zijn van de updates inzake sociaal recht.


Organisatoren

BEGASOZ vzw
De vereniging heeft als doel de academische contacten te bevorderen tussen de professoren sociaal recht. Begasoz vormt een forum, draagt bij tot publicaties, bevordert gemeenschappelijk opgezet wetenschappelijk onderzoek, organiseert gemeenschappelijke studiedagen en is een emanatie van de Belgische academische sociaalrechtelijke gemeenschap op internationaal vlak.

TIJDSCHRIFT VOOR SOCIAAL RECHT (TSR)
Dit tweetalig, interuniversitair tijdschrift zorgt op een kritische en innoverende wijze voor een hoogstaande en invloedrijke doctrine. TSR biedt diepgaande informatie en een forum voor juridische reflectie en discussie.

STUDIPOLIS
Studipolis is het opleidingscentrum van die Keure en biedt een brede waaier van vormingsactiviteiten aan. Kwalitatieve opleidingen, op maat van onze klanten, zijn onze prioriteit.
www.studipolis.be / 050/47 12 75 (van 9.00 tot 12.00)

De praktische informatie over deze studiedag vindt u hier.

dotted_texture