Compliance Expert Beleggingsdomein (MIFID)
13/04/2021

Région: Anvers, Bruxelles
Fonction: Juristes, Compliance
Environnement: Entreprise
Matières: Droit financier et bancaire, Régulation
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: Job ID 2021717

Voor één van haar cliënten rekruteert Azuro momenteel een compliance Expert te Antwerpen.

Tout Montrer
Tout Fermer


Azuro is een HR service provider met vestiging in Antwerpen. Wij bieden diensten aan inzake werving & selectie, recruitment sourcing, interim management, assessment en outplacement. Onze doorgedreven expertise en individuele benadering is onze grootste toegevoegde waarde en tevens een uitstekende reden om met ons kennis te maken.

Azuro rekruteert momenteel een Compliance Expert te Antwerpen.

Ben jij in het bezit van een master diploma in een juridische of financieel-economische richting?

Heb jij concrete kennis en ervaring binnen compliance in de financiële sector en bijzondere affiniteit met de pijler beleggingen?

Als Compliance Expert ga je aan de slag in een team van Compliance Experts & Advisors, waarbij je rapporteert aan de Manager Compliance (die tevens Compliance Officer is).

Je voert onderzoek naar en je adviseert over de toepassing van compliance regelgeving gericht op de beheersing van compliance risico’s en de sensibilisering van medewerkers.

Je takenpakket omvat onder andere:

 • Je adviseert en sensibiliseert de operationele diensten, het management en de tussenpersonen met betrekking tot compliance issues en je werkt mee aan strategische compliance projecten.
 • Je werkt risico-analyses uit en doet op basis hiervan proactief voorstellen voor het compliance jaaractieplan en voor het optimaliseren van het compliance monitoring systeem.
 • Je volgt de relevante compliance evoluties binnen de financiële wereld nauwgezet op met focus op de MiFID-regelgeving en GDPR en deelt deze informatie binnen de organisatie.
 • Teneinde pragmatische adviezen te kunnen geven aan de verschillende afdelingen, zorg je er uiteraard ook voor dat je juridische / fiscale / technische kennis van beleggingsproducten op peil blijft.
 • Je werkt nauw samen met je directe collega’s die verantwoordelijk zijn voor Anti-witwassen, Anti-Fraude en met de Legal afdeling, Product management en met het team Inspectie.
 • Je formuleert adviezen rond nieuwe producten, opleidingen en procedures waarop compliance betrekking kan hebben.
 • Je staat mee in voor het opstellen van compliance rapportages (interne & externe).
 • Je staat open voor alle compliance gerelateerde topics en bent de back-up van collega’s in dossiers die door hen worden behandeld.
 • Je bent in het bezit van een master diploma in een juridische of economische richting.
 • Je hebt concrete kennis en ervaring opgedaan in de financiële sector in een juridische functie en/of binnen compliance. Je kan jezelf als expert bestempelen binnen het segment beleggingen (legal/compliance), inclusief MIFID. Experts uit de levensverzekeringssector komen ook in aanmerking als zij een grondige kennis hebben van de fondsenwerking binnen Tak 23 en van AssurMiFID.
 • Verder ben je vertrouwd met relevante compliance reglementering in de financiële sector zoals GDPR, anti-witwas regelgeving(AML), deontologie, privacy, PRIPS, bijzondere fiscale mechanismen en cliëntacceptatiebeleid.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, zowel gesproken als geschreven, en een goed kennis van het Frans (mondeling en schriftelijk).
 • Je bent communicatief aangelegd, je bezit overtuigingskracht en je bent in staat om complexe materie op een heldere manier te verwoorden.
 • Je kan jezelf terugvinden in de volgende trefwoorden: diplomatisch, assertief, mensgericht, integer, zelfstandig, teamplayer, kritisch, resultaatsgericht, verantwoordelijk, flexibel, positief ingesteld.
 • Vast contract van onbepaalde duur te Antwerpen.
 • Een uitdagende functie in de financiële sector bij een sterk groeiende en dynamische speler.
 • Een aantrekkelijk salarispakket, goede arbeidsvoorwaarden waaronder glijdende werkuren die je toelaten een evenwichtige work-life balance te respecteren. 
 • Vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Intéressé(e) ?

Solliciteer online.

Vacature Legal Officer bij NBN in Brussel - Vind alle juridische en fiscale vacatures op www.lexgo.be, de grootste juridische jobboard

Voir les autres annonces de Azuro

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes , Compliance

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit financier et bancaire , Régulation

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Anvers) , Juristes (Bruxelles) , Compliance (Anvers) , Compliance (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Junior fiscaal jurist

Junior fiscaal jurist

Read more
Legal Counsel...

Legal Counsel (Strombeek-Bever)

Read more
Juriste droit social

Juriste droit social

Read more
Legal Recruitment...

Legal Recruitment Consultant (Gent)

Read more
Advocaat IT / IP / Data...

Advocaat IT / IP / Data Protection - Advocatuur - Toonaangevend kantoor...

Read more
Legal Manager in commercial...

Legal Manager in commercial & corporate law - Louvain-La-Neuve

Read more
Associate Corporate Real...

Associate Corporate Real Estate

Read more
Jurist in burgerrechtelijke...

Jurist in burgerrechtelijke aansprakelijkheid

Read more
(Interim) Notarieel...

(Interim) Notarieel Jurist/Medewerker

Read more
Jurist Legal Watch &...

Jurist Legal Watch & Legal Tech - Brussel

Read more

LexGO Network