Data Protection Officer - Jurist

Data Protection Officer - Jurist
Région: Antwerpen
Expérience nécessaire: 3 ans
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: LexGO-ID 17362
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Baloise Insurance est une compagnie d'assurances qui combine une longue et riche histoire au sens de l'entrepreneuriat et de l'innovation. Dans tout ce que nous faisons, nous faisons du client notre priorité. Tous les talents sont les bienvenus et ensemble, nous visons les meilleurs résultats. Chaque jour, nous contribuons à développer une collaboration durable avec nos partenaires, les courtiers indépendants, dans le but d'offrir aux particuliers et aux entreprises des solutions d'assurances adaptées à leurs besoins. 

Baloise Insurance fait partie du Baloise Group établi en Suisse. Nous souhaitons contribuer à un monde plus sûr pour tous nos partenaires: nos clients, courtiers, collaborateurs et actionnaires.


Wat jij mag verwachten

Ben je gepassioneerd door privacy en wil je een cruciale rol spelen in het waarborgen van de naleving van gegevensbescherming binnen Baloise en haar dochterondernemingen?  

Als Data Protection Officer (DPO) - Jurist werk je nauw samen met je collega Data Protection Officer en met collega’s binnen Baloise zoals het legal team en DPO's van de Baloise Group. 

Je werkt in een team van 15 personen en rapporteert aan de Directeur Legal & Corporate Secretary. 


Wat jij mag verwachten:  

In de rol van Data Protection Officer ben je verantwoordelijk voor.  

  • Het verlenen van juridisch advies en het verstrekken van doeltreffende aanbevelingen over diverse gegevensbeschermingsvraagstukken met een scherp oog voor detail en compliance. 
  • Grondig beoordelen van gegevensverwerkingsovereenkomsten. 
  • Actief ondersteuning bieden bij het afhandelen van verzoeken van betrokkenen, met aandacht voor klantgerichtheid. 
  • Bijwerken van het register van verwerkingsactiviteiten. 
  • Voortdurend monitoren van interne naleving van privacyregelgeving, met proactieve maatregelen om eventuele risico’s te beheren. 
  • Implementeren van passende beleidsregels en procedures passend bij de snel evoluerende privacy omgeving. 
  • Voorbereiden en verzorgen van interne trainingen om het bewustzijn en de kennis van het personeel te vergroten. 

Wat wij verwachten

  • Je bent bij voorkeur in het bezit van een masterdiploma in rechten of een gelijkwaardige ervaring. 
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie op het gebied van gegevensbescherming.. 
  • Uitstekende kennis van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. 
  • Je hebt een interesse in privacyreglementering en nieuwe technologieën. 
  • Communicatief vaardig en pragmatisch, met het vermogen complexe juridische redeneringen begrijpelijk te maken voor niet-juristen. 
  • Sterke analytische en probleemoplossende skills 
  • Vlotte beheersing van MS Office. 
  • Stressbestendig en discreet. 

Wij als Baloise

Wij zijn meer dan een traditionele verzekeringsmaatschappij: wij zijn de persoonlijke partner voor iedereen die zich simply safe wil voelen. Naast onze traditionele financiële activiteiten breiden wij ons dienstenaanbod uit met ecosystemen op het gebied van mobiliteit en woning. Wij zien het digitale tijdperk als een kans om ons aanbod in de toekomst nog duurzamer, innovatiever en klantgerichter te maken. Vorm jij het met ons mee?

Bij Baloise kom je terecht in een boeiend bedrijf dat openstaat voor jouw vernieuwende ideeën. Wij gaan voor een menselijke aanpak waarin we ontwikkeling en leren van fouten aanmoedigen. Want alleen door jezelf én Baloise te ontwikkelen geraken we verder.

Waarom wij een match kunnen zijn?

Bij Baloise stellen we niet enkel onze klanten en makelaars centraal, maar ook onze medewerkers. Hou jij van een menselijke, persoonlijke aanpak? Wij verwelkomen je in een warm bedrijf dat inzet op menselijkheid en ontwikkeling. Want alleen door jezelf én Baloise te ontwikkelen geraken we verder.

Onze voordelen 

Bij Baloise zetten we sterk in op een menselijke aanpak en vinden we jouw ontwikkeling heel belangrijk. We bieden je tal van opleidingen om jou te ondersteunen in je groei en ambities. Dat doen we niet alleen bij de start maar ook doorheen je verdere carrière.

Er is een mogelijkheid om tot 3 dagen van thuis uit te werken. Werk je op kantoor? Dan kun je in ons bedrijfsrestaurant lunchen aan zachte prijsjes, een ‘koffiebreak’ nemen in onze eigen in-house koffiebar en voor je weer naar huis gaat nog een stop maken in de fitness voor je dagelijkse portie sport.

Naast een goede work-life balance bieden we je uiteraard ook een aantrekkelijk loonpakket.


 Zijn wij een potentiële match? Laat dan zeker van je horen! We ontmoeten jou heel graag.

Google Maps
Google Maps