Laurius bundelt krachten met vennoten Ambos
05/07/2021

Ambitieus advocatenkantoor breidt uit en verstevigt positie als nationaal kantoor

Laurius, een van de belangrijkste advocatenkantoren in België, versterkt zich met 3 vennoten en 6 advocaten van Ambos. De nieuwe vennoten en advocaten starten op 1 september 2021. Laurius telt in één klap meer dan een derde meer advocaten en zet zo zijn groei-ambities kracht bij. Doordat Laurius 3 sterkhouders van Ambos aan boord haalt, verdiept het advocatenkantoor zijn expertise onder andere op vlak van vennootschapsrecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht en financieel recht. “Deze stap laat Laurius toe om zijn kernactiviteiten te versterken en een nog prominentere positie op de nationale en internationale markt in te nemen”, zegt Dirk Wellens, managing partner van Laurius.

Laurius en Ambos waren zo’n 15 jaar geleden pioniers in de Belgische advocatuur toen ze zich afscheurden van de grote internationale kantoren. De vennoten van beide advocatenkantoren kozen ervoor om niet in te zetten op ongecontroleerde groei, maar gaven er de voorkeur aan om een nauwer contact met hun cliënten te onderhouden. Ondertussen behoren zowel Laurius als Ambos tot de belangrijkste advocatenkantoren in België en zijn ze vaste waarden in prestigieuze ranglijsten zoals Legal 500 en Chambers & Partners.

"Laurius staat aan de top van de onafhankelijke advocatenkantoren in België. We willen daar ook blijven staan. Daarom zijn we erg blij dat we binnenkort enkele sterkhouders van Ambos kunnen verwelkomen. Het is de perfecte illustratie van onze ambitie om onze positie te verstevigen en maximaal in te zetten op de materies waar we nu al sterk in staan. We blijven bovendien trouw aan ons DNA: een persoonlijk contact met de cliënt." Dirk Wellens, managing partner Laurius

Extra vrouwelijke touch

In totaal komen drie vennoten, Christina Trappeniers, Damien Stas de Richelle en Caroline Wildemeersch, over van Ambos. De drie vennoten brengen ook zes advocaten mee, waardoor het Laurius-team meteen met 40% uitbreidt, van 22 naar 31 advocaten. De nieuwe vennoten zullen vanaf 1 september aan de slag gaan in het Laurius-kantoor in Brussel.

De komst van twee vrouwelijke vennoten met expertise in fusies en overnames (M&A), betekent een extra belangrijke stap voor Laurius. Vanaf 1 september zal Laurius niet één (Karen Vermaere), maar drie vrouwelijke vennoten tellen.

"Ambos staat bekend voor zijn corporate team geleid door vrouwelijke vennoten. Dat twee van de drie vennoten die de overstap naar Laurius maken vrouwen zijn, is dus geen toeval. In het mannenbastion van de M&A in ons land, is onze overstap extra belangrijk". Christina Trappeniers

Extra expertise in M&A, vennootschapsrecht en arbeidsrecht

Laurius haalt met Christina Trappeniers, Caroline Wildemeersch en Damien Stas de Richelle ook decennia aan ervaring aan boord op vlak van M&A, vennootschapsrecht, vastgoedrecht,  arbeidsrecht en financieel recht. Daarmee breidt Laurius, dat in de markt erkend wordt voor zijn sterke begeleiding in M&A, vennootschapsrecht, advies aan managementteams in buy-outs, geschillenbehandeling, ondernemingsrecht en vastgoedtransacties, zijn expertise en netwerk verder uit.

De overstap van de Ambos-vennoten naar het kantoor in Brussel zet Laurius niet alleen in België maar ook internationaal verder op de kaart.

Over Laurius

Laurius heeft 15 jaar ervaring in fusies en overnames, advies aan managementteams in buy-outs, geschillenbehandeling, vastgoedtransacties en ondernemingsrecht. Die ervaring koppelt Laurius aan persoonlijk engagement, knowhow, service en persoonlijk contact met de cliënten. Bij Laurius in Brussel en Antwerpen werken in totaal 22 advocaten. Het advocatenkantoor telt 5 vennoten: Dirk Wellens, Bert Luyten, David Ryckaert, Michael Bollen en Karen Vermaere.

Zie ook : Laurius

LexGO Network