31/03/23

Banking & Finance team vervoegt DALDEWOLF

DALDEWOLF verwelkomt Gilles Laguesse en Pierre Proesmans, twee nieuwe partners gespecialiseerd in bank- en financieel recht, en hun team, dat nu in totaal uit vijf advocaten bestaat. Met de komst van deze twee gerenommeerde specialisten beschikt DALDEWOLF nu over de nodige middelen om tegemoet te komen aan de juridische behoeften van haar cliënten op het gebied van bankregulering, betalings- en beleggingsdiensten, kredietrecht, fintech-recht, participatief financieringsrecht en bank- en financieel compliance-recht.

De expertise in bank- en financieel recht is essentieel voor de juridische behoeften van Belgische en Europese bank- en financieringsbedrijven, die zowel hun dagelijkse activiteiten als hun bredere strategische doelstellingen bestrijken. De nieuwe partners hebben een stevige achtergrond in bank- en financieel recht en werken dagelijks met Belgische en internationale cliënten zoals kredietinstellingen (privé- en retailbanken), vermogensbeheerders en tussenpersonen voor beleggingsdiensten, of bedrijven die actief zijn in crypto-activa en fintechs.

De kennis van Gilles Laguesse en Pierre Proesmans van bancaire en financiële regelgeving heeft met name betrekking op regelgeving inzake MiFID, MiFIR, AML, ESG, MAD, UCITS, AIFM, gereguleerd en niet-gereguleerd krediet, en wordt erkend door hun collega’s en binnen de banksector. Hun ervaring met procesvoering is ook een belangrijke troef voor het kantoor.

Patrick De Wolf, Managing Partner van DALDEWOLF, verwelkomde het nieuwe team: “Ik ben verheugd om Gilles en Pierre als partners te hebben en kijk ernaar uit om met hen en hun team samen te werken. Hun komst is een extra troef voor ons advocatenkantoor en ik ben ervan overtuigd dat zij, naast hun technische expertise, ideeën en energie zullen inbrengen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van ons kantoor.

Wij zijn verheugd,” aldus Gilles Laguesse, “om ons aan te sluiten bij een toonaangevend interdisciplinair kantoor met een sterke internationale reputatie dat onze professionele waarden deelt, waaronder uitmuntendheid, pragmatisme en nauwgezetheid.” De advocaat, die gespecialiseerd is in bank- en kredietrecht en in beslag- en executierecht, doceert privaatrecht bij ICHEC en is auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties. Hij onderscheidt zich ook als beoefenaar van geschillen en arbitrage in bank- en financieel recht.

Pierre Proesmans voegt hieraan toe: “DALDEWOLF is een kantoor dat bekend staat om de ontwikkeling van een positieve en inclusieve werkomgeving waar iedereen zich gewaardeerd en geapprecieerd voelt. Wij zijn enthousiast over het vooruitzicht om de diensten die wij onze cliënten kunnen aanbieden uit te breiden door ons bij DALDEWOLF aan te sluiten. Ik denk met name aan corporate finance en vennootschapsrechtelijke transacties.” Als advocaat gespecialiseerd in bank- en financieel recht is hij bijzonder goed thuis in de praktijk van het bank- en financieel regelgevings- en compliance-recht. Hij is ook auteur van wetenschappelijke publicaties en publiceert samen met zijn partner een jaarlijkse barometer van de bankrechtjurisprudentie. 

Beiden zijn al lang bevriend en onderhouden een blog gewijd aan hun praktijk: www.bankrecht.be

DALDEWOLF is verheugd met de komst van dit nieuwe team en de uitbreiding van haar juridische dienstverlening aan de bank- en financiële sector. De komst van deze twee experts toont aan dat het kantoor streeft naar uitmuntendheid en dat het blijft groeien als een van de toonaangevende echt onafhankelijke advocatenkantoren in Brussel.

dotted_texture