19/03/24

Rijzende ster Edward Taelman versterkt de leidende positie van Crowell & Moring in intellectuele eigendom

Edward Taelman gaat aan de slag bij advocatenkantoor Crowell & Moring als partner in de afdeling intellectuele eigendom. Hij werkt vooral op geschillen over handelsmerken, octrooien en auteursrecht, en heeft uitgebreide ervaring in diverse sectoren, waaronder e-commerce, technologie, media, consumentengoederen en life sciences. "Edward's komst is een aanvulling op en vervolledigt de knowhow en expertise van Crowell's IE-team", aldus Kristof Roox & Thomas De Meese van Crowell & Moring Brussel.

Edward Taelman vervoegt Crowell & Moring vanuit zijn positie als senior associate bij Allen & Overy in Brussel. Daar werkte hij samen met Geert Glas, een van de bekendste Belgische advocaten op het gebied van intellectuele eigendom.
Edward wordt vandaag erkend als een "rijzende ster" door Legal 500, Managing IP, IP Stars en WTR 1000. In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging staat Edward te popelen om zijn praktijk verder uit te bouwen binnen een gerenommeerde IP-afdeling van een internationaal advocatenkantoor.

Een rijke ervaring die hem een solide expertise geeft

Gedurende zijn hele carrière heeft Edward IE-zaken behandeld voor zowel Belgische als Europese rechtbanken in uiteenlopende sectoren zoals e-commerce, technologie, media en biowetenschappen. Hij behandelde ook zaken over een brede waaier van intellectuele eigendomsrechten, zoals modelrechten, databankrechten en bedrijfsgeheimen. Daarnaast heeft Edward zijn expertise in 'advieswerk' verder uitgebreid, zoals bij het opstellen van licentie- en franchiseovereenkomsten en het begeleiden van cliënten bij de IE-aspecten van zakelijke transacties. Ook adviseert hij cliënten bij de naleving van de General Data Protection Regulation (GDPR) en de New Deal voor consumenten.

De ontwikkelingen op het gebied van AI en andere nieuwe technologieën veranderen het leven van mensen snel. De digitale regelgevingsinitiatieven van de Europese Unie, zoals de Digital Services Act en de AI Act, volgen snel. Dit snel veranderende tijdperk van digitalisering dwingt Edward om elke dag op zoek te gaan naar de nieuwste trends en inzichten in de sector.

"Nieuwe technologieën hebben de afgelopen jaren het nieuws gedomineerd dankzij unieke doorbraken in AI, e-commerce, biowetenschappen, ... Ik ben van mening dat een grondige kennis van het procesrecht noodzakelijk is om innovatieve argumenten voor te leggen in de rechtszaal. Dat is waar ik als advocaat elke dag voor ga!" Edward Taelman, partner Intellectuele Eigendom bij Crowell & Moring Brussel

Een aanwinst voor merkenrecht

Het verder uitbouwen van de specialisatie van het kantoor in procesvoering over handelsmerken biedt Crowell & Moring Brussel de opportuniteit om intellectuele eigendom in het hart van hun kantoor te houden. Hoewel de bestaande partners van het kantoor al werken op procesvoering over handelsmerken, versterkt en breidt Edward's expertise op dit gebied en zijn 'tier one'-ervaring in de snel evoluerende digitale regelgeving van de Europese Unie Crowell's positie in de IE-praktijk uit.

"Edward heeft zijn expertise en diepgaande begrip van de complexiteit van het merkenrecht bewezen en vult de huidige leemtes in onze geschillenpraktijk op het gebied van merkenrecht aan. Diepgaande kennis, gecombineerd met Edward's vermogen om effectieve processtrategieën te ontwikkelen en te implementeren, maakt hem een ideale kandidaat voor ons team. Edward's komst is een aanvulling op de knowhow en expertise van het IP-team. Dankzij meer dan tien jaar ervaring heeft hij een unieke kijk op de complexiteit van het IE-recht en een sterke set vaardigheden die perfect aansluiten bij de doelstellingen van ons kantoor."
Kristof Roox & Thomas De Meese, managing partners van Crowell & Moring Brussel.

dotted_texture