21/06/22

Werner Eyskens vervoegt Crowell & Moring

Werner Eyskens, ervaren partner in het internationaal geschillenrecht, vervoegt het kantoor van Crowell & Moring in Brussel

Extra expertise in geschillenbeslechting en arbitrage

Crowell & Moring versterkt zijn internationale handelsgeschillen praktijk in Brussel met de aanwerving van partner Werner Eyskens in het Brusselse kantoor. Eyskens heeft bijna 30 jaar ervaring in multinationale arbitragezaken en in internationale commerciële geschillen.

We zijn verheugd Werner te mogen verwelkomen. Hij is een uiterst efficiënte advocaat en pleiter, en de raadsman bij uitstek voor complexe nationale en grensoverschrijdende geschillen,” aldus Kristof Roox, co-managing partner van het kantoor in Brussel. “Werner heeft aanzienlijke ervaring in het bijstaan van cliënten in multinationale arbitragezaken, inclusief contractuele geschillen, post-M&A-procedures, luchtvaart- en bouwprojecten.

Eyskens legt zicht toe op de contentieuze internationale en Belgische aspecten van commerciële transacties, waaronder ook arbitrageprocedures. Hij adviseert daarnaast over niet-contentieuze contractuele dossiers, met name in het distributierecht of rond leasing van activa en bouwcontracten. Eyskens heeft uitgebreide ervaring in het optreden voor grote spelers binnen de luchtvaartindustrie. Hij zetelt regelmatig als arbiter en heeft arbitragezaken behandeld voor CEPANI (het Belgisch centrum voor arbitrage en mediatie), de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), het Singaporees Internationaal Arbitrage Centrum (SIAC), het Londense Hof van Internationale Arbitrage (LCIA), en het Internationale Centrum voor Schikkingen van Investeringsgeschillen (ICSID).

Werner beschikt over de uitzonderlijke combinatie van daadwerkelijke ervaring in zowel internationale arbitragezaken als in Belgische gerechtelijke procedures, wat zeer complementair is voor ons Brusselse kantoor en voor onze bredere internationale geschillenpraktijk,” zegt Laurence Winston, medevoorzitter van de International Dispute Resolution groep van Crowell & Moring. “Hij zal ongetwijfeld ook nauw samenwerken met het Londense kantoor in arbitragegeschillen die onderworpen zijn aan het Engelse recht.”

Eyskens vertegenwoordigt bedrijven die gevestigd zijn in België, maar ook buitenlandse ondernemingen met activiteiten in België. Hij concentreert zich op geschillen die betrekking hebben op infrastructuur, luchtvaart, bouwprojecten en aannemingen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een exploitant van een windmolenpark bijgestaan in een ICC arbitrage procedure rond een offshore zeebodem geschil over defecten aan hoogspanningskabels. Hij heeft ook uitgebreide ervaring in het vertegenwoordigen van maritieme aannemers in offshore bouwprojecten wereldwijd. Onlangs vertegenwoordigde hij succesvol de verkopers van farma multinational Omega Pharma in een spraakmakende zaak tegen een openbaar gemaakte claim van EUR 2.5 miljard door Perrigo, wereldwijd gekend voor het leveren van gezondheidszorgproducten. 

Het is een strategische keuze en prioriteit van ons kantoor om onze infrastructuur- en bouwgeschillen praktijk uit te breiden”, zegt Ian Laird, medevoorzitter van de International Dispute Resolution groep van Crowell & Moring. “Werners uitgebreide sectorervaring vult ons huidige werk in Londen en Doha uitstekend aan en verbreedt het internationale bereik van onze IDR-praktijk.”

Eyskens behaalde zijn bachelordiploma aan de Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix in Namen en zijn master aan de KU Leuven. Hij behaalde ook een LL.M aan de Northwestern University Pritzker School of Law en een postgraduaat in luchtvaart- en ruimterecht aan de Université Libre de Bruxelles.

Crowell’s infrastructuur en bouwgeschillen praktijk sluit bijzonder goed aan bij mijn eigen praktijk”, zegt Eyskens. “Crowell & Moring sprak me aan omwille van zijn internationale dimensie, het volledig geïntegreerde arbitrageteam van advocaten over de hele wereld, en het gerenommeerde Brusselse kantoor met zijn sterke geschillenbeslechtingspraktijk.”

Eyskens heeft ook ervaring in lucht- en ruimtevaartrecht. Hij was betrokken bij een reeks faillissementen in de Belgische luchtvaartindustrie, zoals het faillissement van nationale luchtvaartmaatschappij SABENA, waarbij hij optrad (en nog steeds optreedt) voor SAirGroup en later diens curator om de claims van de Belgische Staat en de curator van EUR 3 miljard te verdedigen.

Het voorbije decennium werd Eyskens systematisch aanbevolen door Legal 500 en Chambers voor geschillenbeslechting en arbitrage. Hij is lid van de raad van bestuur van CEPANI en medevoorzitter van hun werkgroep diversiteit en inclusie. Hij zet zich daarnaast in voor pro deo werk en speelde onder meer een rol in belangrijke zaken voor het Jane Goodall Instituut. Hij spreekt vlot Frans, Engels en Nederlands.

dotted_texture