Portalus logo

De erfbelasting in Vlaanderen (1u)

On Demand

Webinaire
dotted_texture

Au sujet du webinaire

In deze on-demand videocursus bespreekt mr. Liesbeth Franck de belangrijkste aspecten van de erfbelasting in Vlaanderen.

Mr. Franck start met het een toelichting van de basisprincipes: wat valt er onder het belastbaar voorwerp en wat is de belastbare grondslag? Hierbij komen ook de tarieven aan bod. Vervolgens verdiept ze zich in de verschillende verminderingen, vrijstellingen en gunstmaatregelen, waaronder die voor familiebedrijven.

Aan de hand van praktische voorbeelden zorgt mr. Franck voor een duidelijk overzicht van de regels en mogelijkheden binnen de erfbelasting in Vlaanderen.

Docent

mr. Liesbeth Franck | Advocaat-vennoot bij Legacy advocaten

Thema's

AGENDA

  • Basisprincipes erfbelasting (Vlaams Gewest)
  • Belastbaar voorwerp/belastbare grondslag
  • Tarieven
  • Verminderingen, vrijstellingen, gunstmaatregelen familiebedrijven
  • Vruchtgebruik

Over de docent

Liesbeth Franck beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van erfrecht, erfbelasting en vermogensplanning. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van complexe planningen voor families en bedrijven die ze begeleidt. Hierbij houdt ze nauwlettend rekening met de persoonlijke wensen en interpersoonlijke relaties die een rol spelen. Liesbeth behaalde haar Licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 2006 en heeft gedurende een periode van 10 jaar haar bekwaamheid als Estate Planner verder ontwikkeld in de private banking- en consultancysector. In 2016 trad ze toe tot de balie van Brussel als advocaat. Met haar rijke ervaring in zowel de bank- als verzekeringssector heeft Liesbeth Franck een bijzondere interesse ontwikkeld

Plus de formations et d'événements

Editions Larcier logo

Masterclass ISOC 2024 – Les opérations de clô…

11 Oct.

Formation
Editions Larcier logo

Webinaire – Balade dans les voies sinueuses d…

27 Juin

Webinaire
Confocus logo

Questions choisies dans la fiscalité indirect…

On Demand

Webinaire
dotted_texture