Legal Manager - Brussel
07/02/2019

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit de l'énergie
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/LAW/1995/18

Master in de Rechten met 4 tot 7 jaar ervaring in het ruime handels- en contractenrecht en ervaring of een grote interesse in de energiesector. Perfecte beheersing van het Nederlands en het Engels en zeer goede kennis van het Frans.

Tout Montrer
Tout Fermer


Onze klant, EDF Luminus, is een toonaangevende speler op de Belgische markt. Onder het merk Luminus leveren ze particuliere en professionele klanten energie en bieden ze op maat gemaakte raad en oplossingen met betrekking tot energie (zonnepanelen, boiler assistentie en maintenance, …).

Met meer dan 30 sites in Vlaanderen en Wallonië en meer dan 2000 medewerkers, vertegenwoordigt EDF Luminus ongeveer 10 % van de Belgische productiecapaciteit voor elektriciteit en is het de tweede grootste elektriciteitsproducent en -leverancier van het land. 

Om een optimale en kwaliteitsvolle dienstverlening te verzekeren, ontwikkelde EDF Luminus een reeks activiteiten ten dienste van haar klanten in Vlaanderen en Wallonië: thermische centrales, windmolens en waterkrachtcentrales, alsook een brede waaier van innovatieve energiediensten. EDF Luminus investeert sterk in de productie van hernieuwbare energie en in energie-efficiëntiediensten om de klimaatopwarming te bestrijden en onze klanten te helpen hun energiefactuur te verminderen. Tot slot ontwikkelt EDF Luminus oplossingen rond flexibiliteit om het evenwicht tussen vraag en aanbod te bevorderen en bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid. 

EDF Luminus behoort tot de Groep EDF en haalt dan ook voordeel uit heel wat samenwerkingen op het vlak van productie, innovatie en opleiding. 

Om het juridisch team te versterken, werft EDF Luminus een Legal Manager aan die nauw zal samenwerken met het Retail en IT-departement.

1. Juridische ondersteuning verlenen aan de business van de vennootschap die bezig is met haar transformatie van « energieleverancier » naar « partner in energiediensten »: algemeen juridisch advies, bijstand bij het opstellen en onderhandelen van nieuwe contracten, behandeling van geschillen…

2. Dagelijkse proactieve opvolging van alle dossiers in nauwe samenwerking met de andere betrokken afdelingen en, zo nodig, contact met derden zoals leveranciers, klanten of externe juridische raadslieden.

3. De functie is in het algemeen zeer gevarieerd en laat toe veel te leren, autonoom en transversaal te werken binnen een juridische afdeling die veel belang hecht aan een goed teamwerk.
 

4. Meer concreet zal de Legal Manager ondersteuning verlenen aan de retail BtC en IT afdelingen, van het operationele niveau tot het management, o.a. voor:

 • Juridisch advies m.b.t. de verkoop van energie en nieuwe diensten aan residentiële klanten rekening houdend met zaken zoals marktpraktijken, energierecht, consumentenbescherming, verzekeringsrecht, eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer… (op basis van eigen juridisch onderzoek of op advies van externe raadslieden);
 • Juridische bijstand aan de business bij de uitvoering van wijzigingen in de wetgeving/reglementatering, en opvolging van de conformiteit t.o.v. de betrokken business;
 • Hulp bij het opmaken van contracten en bij het onderhandelen en bespreken met derden;
 • Bijstand in klachtendossiers vanwege klanten of regulatoren, en in geschillendossiers in het algemeen, d.m.v. een gepaste juridische briefwisseling, het opmaken van regelingsovereenkomsten of het instellen van een rechtsvordering;
 • Het opmaken van zoveel standaarddocumenten of -contracten mogelijk voor alle producten en/of diensten die aan klanten worden geleverd of van leveranciers worden gekocht.

 • Master in de rechten met 4 à 7 jaar ervaring als advocaat of bedrijfsjurist
 • De juridische afdeling van EDF Luminus behandelt allerlei materies zoals energierecht, handelsrecht, M&A, vennootschapsrecht, mededingingsrecht, marktpraktijken, overheidsopdrachten, intellectuele eigendom. Ter versterking van deze afdeling is EDF Luminus momenteel op zoek naar een jurist(e) met ervaring in hoofdzakelijk de volgende gebieden:
  • contracten- en verbintenissenrecht als basis voor BtC-relaties op vlak van energielevering en energiediensten,
  • handelsrecht en marktpraktijken in het algemeen,
  • IP/IT en eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer
 • Een flexibele ingesteldheid is zeker vereist: gezien de huidige evolutie van de vennootschap en de energiesector in het algemeen is het essentieel dat onze juridische afdeling zich voortdurend aanpast. EDF Luminus hecht veel belang aan teamwerk en persoonlijke ontwikkeling om deze uitdagingen aan te gaan. Hoewel elk lid van het team zijn eigen specialisaties heeft, biedt EDF Luminus de mogelijkheid om bij te leren en in verschillende gebieden en commerciële activiteiten te werken dankzij de ondersteuning van de teamleden en onze externe juridische partners.
 • Een bijzondere interesse voor de « digitalisatie » van het juridische werk is een pluspunt.
 • Klantgerichtheid en in staat zijn om professionele en pragmatische oplossingen voor te bereiden, op een proactieve manier en in samenwerking met de andere diensten.
 • Vertrouwelijkheid en discretie zijn essentieel voor deze functie.
 • Zeer goede kennis van Nederlands, Engels en Frans vereist.

Werkplaats: Brussel met af en toe verplaatsingen naar de sites van Hasselt, Luik en Gent

Onze cliënt biedt:

 • Een aangename werksfeer
 • een boeiende job in een dynamisch bedrijf in een groeiende sector
 • Een aantrekkelijk loonpakket
 • Mogelijkheden tot interne mobiliteit

Intéressé(e) ?

Contactez Els Gossé par email ou appellez en toute confidentialité.
Merci de mentionner le numéro de référence  (VL/LAW/1995/18).

E-mail: career@vialegis.be
Phone: +32 472 49 60 35
Ref: VL/LAW/1995/18
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit de l'énergie

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Senior Legal Counsel - Beerse

Senior Legal Counsel - Beerse

Read more
Paralegal - Gent

Paralegal - Gent

Read more
Advocaat gespecialiseerd in...

Advocaat gespecialiseerd in Vastgoedrecht

Read more
Notarieel medewerker - Beveren

Notarieel medewerker - Beveren

Read more
Junior Associate Contract...

Junior Associate Contract Law - Brussel

Read more
Associate Business &...

Associate Business & Commercial Law - Kortrijk

Read more
Paralegal - Corporate...

Paralegal - Corporate Secretary -(possibilité de temps partiel 4/5)

Read more
Senior Legal Counsel -...

Senior Legal Counsel - Insurance & Corporate Law

Read more
Notarieel jurist met...

Notarieel jurist met ervaring - Antwerpen

Read more
Legal Manager - Antwerpen -...

Legal Manager - Antwerpen - Leuven - Limburg

Read more

LexGO Network