International Employment Tax Expert - Brussel
26/10/2020

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes, Fiscaliste
Environnement: Entreprise
Matières: Droit fiscal
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/BE/LAW/2690/20

Master in de rechten met minimum vijf jaar ervaring inzake internationale loonfiscaliteit. Uitstekende kennis van het Nederlands, zeer goede kennis van het Engels & Frans.

Tout Montrer
Tout Fermer


Agoria is de grootste sectorfederatie van de Belgische industrie. Zij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

Meer dan 1.900 lidbedrijven stellen vandaag vertrouwen in de drie pijlers van de dienstverlening van Agoria: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 210 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat de organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Ter versterking van het expertisedomein People & Organisation te Brussel zoekt Agoria een ervaren  International Employment Tax Expert (voltijds of 4/5).

International Employment is een gespecialiseerd team binnen het expertisedomein People & Organisation van Agoria waarop bedrijven (leden en niet-leden) beroep kunnen doen bij vragen over internationale tewerkstelling.

International Employment geeft geïntegreerde adviezen aan klanten waarin immigratieaspecten, sociaalrechtelijke én loonfiscale aspecten aan bod komen. Je werkt dus nauw samen met de andere teamleden om alle relevante aspecten af te dekken bij het (tijdelijk) uitzenden van Belgische werknemers naar het buitenland en situaties waarin buitenlandse werknemers (tijdelijk) komen werken in België.

Als Expert International Employment Tax sta je in voor de volledige begeleiding van dossiers van internationale loonfiscaliteit, salary splits, simulatieberekeningen, aanvragen en begeleiden van statuut buitenlandse kaderleden, belastingaangiftes voor niet-inwoners en het opmaken van eindejaarsberekeningen.

Verantwoordelijkheden:

 • Aanvragen van en toepassing van het statuut buitenlandse kaderleden: opmaken van payroll en verzorgen van eindejaarsberekeningen voor klanten met niet-inwoner werknemers rekening houdend met de werkelijke travel en persoonlijke situatie van de werknemer, het indienen van de belastingaangiften van niet-inwoners;
 • Het beantwoorden van vragen van bedrijven over internationale tewerkstelling. Je behandelt in het bijzonder de (loon)fiscale aspecten inzake salary splits, simulatieberekeningen, rekening houdend met elementen van sociale zekerheid en arbeidsrecht;
 • De redactie en updaten van artikels voor de nieuwsbrieven aan klanten.
 • Grondige kennis en gedegen ervaring inzake internationale loonfiscaliteit voor expats en impats: zelfstandig kunnen indienen van de belastingaangifte van niet-inwoners, het voorbereiden van hun payroll en het opmaken van eindejaarsberekeningen; aanvragen van het fiscaal statuut buitenlandse kaderleden. Kennis over de context, de organisatie en de voorwaarden van de tewerkstelling van expats en impats;
 • Het zelfstandig kunnen analyseren, toetsen en interpreteren van internationale fiscale materie, en het verlenen van individuele adviezen zonder supervisie;
 • Brede kennis van het Belgisch fiscaal recht en van de algemene Belgische parafiscale reglementering en een goed begrip van de samenhang en consequenties op andere sociaal juridische domeinen zijn essentieel;
 • Kennis van de loonfiscaliteit in andere Europese landen;
 • Affiniteit met cijfers en werkt graag en met plezier in Excel;
 • Communicatievaardigheden: actief kunnen luisteren en empathie kunnen tonen. Verbaal en schriftelijk complexe zaken op eenvoudige wijze kunnen uiteenzetten; vlot schrijven van korte nieuwsberichten voor klanten;
 • Klantgericht en met een commerciële feeling;
 • Problem solver;
 • Team player die goed zelfstandig kan werken;
 • Actieve kennis van het Frans, Nederlands en Engels. Andere talen zijn een pluspunt.

Een uitdagende functie bij de grootste sectorfederatie van België, die door bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. De mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Een aangename werkomgeving in Brussel.

Een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen. Een grote mate aan autonomie, flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerk. Mogelijkheid tot 4/5 tewerkstelling.

Intéressé(e) ?

Contactez Els Goss√© par email ou appellez en toute confidentialit√©.
Merci de mentionner le num√©ro de r√©f√©rence  (VL/BE/LAW/2690/20).

E-mail: career@vialegis.be
Phone: +32 472 49 60 35
Ref: VL/BE/LAW/2690/20
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes , Fiscaliste

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit fiscal

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles) , Fiscaliste (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Rédacteur Fiscal

Rédacteur Fiscal

Read more
Legal Advisor - Eupen / Luik

Legal Advisor - Eupen / Luik

Read more
Allround fiscaal adviseur

Allround fiscaal adviseur

Read more
Senior Advocaat -Jurist...

Senior Advocaat -Jurist Bouw & Vastgoed

Read more
Senior Litigation Lawyer

Senior Litigation Lawyer

Read more
Legal Advisor - Bruxelles

Legal Advisor - Bruxelles

Read more
Junior Banking &...

Junior Banking & Finance Associate

Read more
Junior Social Legal Advisor...

Junior Social Legal Advisor - Waregem

Read more
Advocaat vastgoed- en...

Advocaat vastgoed- en goederenrecht - Genk

Read more
Estate planner...

Estate planner (Oost-Vlaanderen)

Read more

LexGO Network