Legal Counsel 'Real Estate & Corporate Law' - Internationale groep
27/08/2019

Région: Flandre orientale
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit des sociétés, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: KE 19 29

Voor de internationale Legal afdeling van het Support Centre te Gent, zoeken zij een gedreven Legal Counsel om hun team te versterken. 

Tout Montrer
Tout Fermer


Onze klant is een beursgenoteerde groep die Belgische marktleider is binnen zijn domein en een toonaangevende speler op Europees vlak. De activiteiten strekken zich uit over België, Frankrijk, Spanje, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en Polen en recent ook Canada. De groep kent een mooie groei en breidt uit.

Voor de internationale Legal afdeling van het Support Centre te Gent, zoeken zij een gedreven Legal Counsel om hun team te versterken. 

Als jurist binnen het legal team ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de onderneming op het vlak van vennootschapsrecht en vastgoedrecht. Verder biedt je samen met je collega’s juridisch advies en bijstand aan de verschillende operationele departementen. Je rapporteert aan de International Legal Counsel.

Jouw verantwoordelijkheden: 

Real Estate

Je verleent advies aan de business unit Real Estate inzake nationaal en internationaal contractenrecht. Je staat hen tevens bij in de realisatie en implementatie van diverse vastgoedprojecten, waarbij je, met de nodige aandacht voor de businessnoden, de juridische aspecten behandelt.

Je bent verantwoordelijk voor de opmaak, de onderhandeling en het nazicht van een brede waaier aan nationale en internationale contracten waaronder handelshuurovereenkomsten, leasingscontracten, architectuurcontracten, aannemingscontracten, ...

Je zorgt, in samenspraak met de business unit Real Estate, voor de opmaak van modelcontracten in het domein vastgoed, telkens aangepast aan de toepasselijke nationale regelgeving. 

Je behandelt juridische geschillen en procedures inzake vastgoed en fungeert als contactpersoon naar de externe juridische adviseurs. 

Corporate housekeeping

Samen met de paralegal zorg je ervoor dat de verschillende binnen- en buitenlandse vennootschappen alle vennootschapsrechtelijke en administratief-juridische verplichtingen nakomen.

Trainingen

Daarnaast zorg je voor opleidingen o.a. inzake diverse vastgoedmateries, je ontwikkelt interne guidelines, toolkits en bent deel van het legal team dat de business gericht bijstaat op juridisch vlak.

  • Je behaalde een Master in de Rechten en hebt minstens 5 jaren ervaring;
  • Je bent vlot vertrouwd met vastgoedrecht, waaronder zeker ook met handelshuur, aannemingscontracten en onroerende leasing. Je hebt liefst ook kennis van internationale vastgoedtransacties.
  • Je hebt ervaring met het vennootschapsrecht en een M&A ervaring geldt als een plus; 
  • Je bent een professionele gesprekspartner voor de verschillende niveaus van de organisatie en je handelt als business partner;
  • Je bent een vlotte teamplayer en je bent stress bestendig;
  • Je kan vlot autonoom werken en legt je prioriteiten juist;
  • Je beschikt over een perfecte kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels. Kennis van het Spaans is een plus;
  • Je bent pragmatisch in je advies maar ook nauwkeuring in je werk;
  • Je bent communicatief, toegewijd en betrouwbaar;
  • Je vindt werken gewoon leuk.

Je rol is inhoudelijk uitdagend en afwisselend. Je werkt autonoom en zelfstandig en betrokken op de business. Je komt terecht in het international legal team met 3 juristen in een stabiele en groeiende onderneming waar men kansen geeft en je mooie dossiers kan opnemen. Je mag een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden verwachten met extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, groepsverzekering, gsm, laptop en een bedrijfswagen naast leuke interne teammomenten en incentives.

Intéressé(e) ?

Voor meer informatie over deze opportuniteit kunt u contact opnemen met Kristin Ex op 03 800 46 03 of via de link op de website met vermelding van referentie KE 19 29.

Solliciteer online op de website van USG Professionals.  
 

Vacature voor een Legal Counsel 'Real Estate & Corporate Law' - Internationale groep via USG Professionals - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants en paralegals op www.lexgo.be, de juridische jobsite voor Vlaanderen, Brussel en België

 

Voir les autres annonces de USG Professionals

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit des sociétés , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Flandre orientale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

LegalTech Project and...

LegalTech Project and Account Manager

Read more
Jurist - Levensverzekering

Jurist - Levensverzekering

Read more
Tax specialist in...

Tax specialist in international corporate tax

Read more
Jurist / adviseur...

Jurist / adviseur vennootschapsrecht - Regio Roeselare

Read more
BeNeLux Contract Counsel -...

BeNeLux Contract Counsel - Brussel

Read more
Lawyer in corporate law -...

Lawyer in corporate law - In law firm

Read more
Paralegal - Veiligheidssector

Paralegal - Veiligheidssector

Read more
Advocaat (M/V) Bouw- en...

Advocaat (M/V) Bouw- en Vastgoedrecht

Read more
Juriste en Droit Social -...

Juriste en Droit Social - Bruxelles & Gand

Read more
Notarieel medewerker -...

Notarieel medewerker - Dendermonde

Read more

LexGO Network