Stafmedewerker juridisch en zakelijk beleid (M/V/X)
08/07/2021

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise, Autre
Matières: Droit européen, Droit commercial et contrats, Droit fiscal, Droit du travail et sécurité sociale, Propriété Intellectuelle, Droit des sociétés
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO08/07

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger en werkgeversfederatie van meer dan 230 professionele organisaties uit het brede kunstenveld in Vlaanderen en Brussel. We willen ons team versterken met een stafmedewerker zakelijk en juridisch beleid.

Tout Montrer
Tout Fermer


Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger en werkgeversfederatie van meer dan 230 professionele organisaties uit het brede kunstenveld in Vlaanderen en Brussel. Al 30 jaar sensibiliseert oKo beleidsmakers, betrokken actoren en publiek voor het belang van de kunsten in de samenleving. OKo is het aanspreekpunt en de gesprekspartner voor overheden voor werkgeverschap, zakelijk en juridisch beleid en voor alle aspecten van het (kunsten)beleid.

Het oKo-team bestaat uit een kleine ploeg van sterk gespecialiseerde medewerkers die in intense samenwerking taken en ambities vervullen en daar een hoge mate van eindverantwoordelijkheid in opnemen. Zelfstandig werken enerzijds en regelmatig overleg anderzijds behoren tot de dagelijkse realiteit op de werkvloer. We willen ons team versterken met een stafmedewerker zakelijk en juridisch beleid.

Als stafmedewerker zakelijk en juridisch beleid sta je in voor de inhoudelijke opvolging van zakelijke en juridische beleidsdomeinen in de kunstensector en de opvolging van juridische ontwikkelingen en sociale wetgeving die een impact hebben op de werking van de kunsten. Je bereidt belangenbehartigende acties voor over deze onderwerpen. Voor onze leden (werkgevers en zakelijk leiders) ben je op deze domeinen het eerste aanspreekpunt.

Je kan voor je werk bouwen op de kennis en expertise van heel wat actieve oKo-leden in focusgroepen, de raad van bestuur van oKo en op verschillende externe adviseurs die jou op specifieke deelterreinen kunnen bijstaan voor advies. Voor een aantal aspecten werk je in duo met een collega.


Opdracht 

 • Je staat in voor de opvolging van de beleidsmatige en sectorale actualiteit en de wijzigingen in zakelijk management en financiering. Je volgt de relevante regelgeving hierover op de voet.
 • Je staat in voor de opvolging, ontsluiting en belangenbehartiging van de Vlaamse, federale en Europese sociaaljuridische en fiscale regelgeving die relevant is voor de kunstensector.
 • Je volgt binnen oKo de dossiers op over (aanvullende) financiering, fiscaliteit, auteursrechten, naburige rechten & Sabam, vzw-en vennootschapswetgeving, internationale mobiliteit enz.
 • Je detecteert problemen in de regelgeving en vertaalt ze naar voorstellen voor standpunten, belangenbehartiging en individuele dienstverlening.
 • Je staat mee in voor de belangenbehartiging over zakelijke en juridische onderwerpen bij allerhande kabinetten, beleidsmakers en in diverse overlegorganen zoals Pearle* en de Commissie Sociale Zaken bij Unizo.
 • Je zet samen met de directeur en het team de onderhandelingsposities van oKo uit.
 • Je vertaalt beleidsmaterie naar praktische informatie en doet voorstellen voor nuttige tools voor de oKo-leden.
 • Je adviseert de leden via telefoon en mail over de verschillende aspecten van zakelijk beleid binnen onze sector.
 • Je hebt een master rechten of gelijkwaardig door ervaring met bijkomend een grondige kennis van het sociaal recht. Basisbegrip van fiscaliteit is een plus.
 • Je bent enthousiast om de belangen van de werkgevers uit de kunstensector te verdedigen.
 • Je hebt affiniteit met de kunstensector en inzicht in de zakelijke en juridische kant van kunst en cultuur en in de impact ervan op de ontwikkeling van kunstenorganisaties.
 • Je ondersteunt de oKo-collega's op hun terrein (kunstenbeleid, werkgeverschap en tewerkstelling) met juridisch advies of je zoekt naar het gepaste externe advies indien dat nodig is.
 • Je kan je op korte termijn degelijk inwerken in onderhandelingsdossiers.
 • Je haalt deadlines en bent resultaatgericht.
 • Je hebt een creatieve, proactieve en oplossingsgerichte ingesteldheid.
 • Je kan specialistische beleidstaal ontsluiten voor de oKo-leden.
 • Je kan zowel vlot in team als zelfstandig werken.
 • Je bent diplomatisch en dienstbaar.
 • Een uitdagende job in een klein en geëngageerd team met veel externe contacten en veel ruimte voor professionele en persoonlijke groei.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Het loon wordt vastgelegd in onderling overleg en op basis van de sectorale barema’s (cao Podiumkunsten-Muziek - PC 304) en staat in verhouding tot relevante ervaring.
 • Een ruim pakket aan extralegale voordelen met een volwaardige eindejaarspremie, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en kosteloos woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Een werkplek met veel aandacht voor correcte werkomstandigheden en persoonlijk welbevinden.
 • De mogelijkheid om op gezette tijden van thuis uit te werken.

Intéressé(e) ?

Stuur vóór 27 augustus 2021 je gemotiveerde schriftelijke kandidaatstelling met je curriculum vitae naar Leen Laconte, directeur van oKo, via het e-mailadres [email protected]. Vermeld de referentie LexGO07/07.
 

Verdere procedure

We nodigen kandidaten die worden weerhouden op basis van de eerste selectie van de binnengekomen sollicitatiebrieven uit op een eerste sollicitatiegesprek op 6 september 2021.

De tweede ronde sollicitatiegesprekken en een assessment zijn gepland op 10 en 13 september 2021. Hou alvast deze data vrij. 

Start van het contract: zo snel mogelijk.

Voir les autres annonces de Overleg Kunstenorganisaties VZW

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit européen , Droit commercial et contrats , Droit fiscal , Droit du travail et sécurité sociale , Propriété Intellectuelle , Droit des sociétés

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Senior Legal Counsel -...

Senior Legal Counsel - Brussels (Evere)

Read more
Algemeen Directeur - Brussel

Algemeen Directeur - Brussel

Read more
Juriste, Responsable de la...

Juriste, Responsable de la Cellule des Marchés Publics - Namur

Read more
Legal Sales Support

Legal Sales Support

Read more
Tax Lawyers

Tax Lawyers

Read more
Bedrijfsjurist vastgoed

Bedrijfsjurist vastgoed

Read more
Jurist - Leverancier HVAC...

Jurist - Leverancier HVAC Producten - Zaventem / Remote

Read more
Legal Manager Real Estate -...

Legal Manager Real Estate - Brussel

Read more
Legal & Compliance...

Legal & Compliance Conseillère/Conseiller (F/M/X)

Read more
Legal Advisor (Evere)

Legal Advisor (Evere)

Read more

LexGO Network