Bedrijfsjurist financieel recht (junior)
28/09/2018

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit financier et bancaire
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: 43564/LexGO28/09

Je biedt juridische ondersteuning voor de effectenverwerking, namelijk de operationele day-to-day business die in ruime zin verband houdt met financiële instrumenten (transacties, clearing, settlement, custody, vermogensbeheer, enz.), het onderhandelen en screenen van overeenkomsten met betrekking tot financiële instrumenten en het opvolgen en implementeren van de financiële regelgeving (MiFID, EMIR, AIFMD, UCITS). 

Tout Montrer
Tout Fermer


Als juridisch adviseur Securities Services bji KBC maak je deel uit van een hecht en dynamisch team. Je adviseert zowel in dagdagelijkse operationele business als in meer projectmatige dossiers en transacties. Daarnaast informeer je actief over en ben je betrokken bij de activiteiten van de business entiteiten en verleen je pragmatisch juridisch advies. 

Je bouwt binnen KBC een actief netwerk uit met Compliance, Risk en andere business entiteiten. Bovendien verwachten we van jou een duidelijk teamengagement. Onze successen en groei kunnen maar verwezenlijkt worden door een onderling vertrouwen en respect en door een betrokkenheid bij de missie en strategie van de hele Legal Family binnen KBC.

Je biedt juridische ondersteuning voor de effectenverwerking, namelijk de operationele day-to-day business die in ruime zin verband houdt met financiële instrumenten (transacties, clearing, settlement, custody, vermogensbeheer, enz.), het onderhandelen en screenen van overeenkomsten met betrekking tot financiële instrumenten en het opvolgen en implementeren van de financiële regelgeving (MiFID, EMIR, AIFMD, UCITS). 

We zijn een pragmatische juridische dienst die nauw samenwerkt met de diverse business entiteiten binnen KBC. Onze dienst sluit sterk aan bij de strategische keuzes van KBC waar het inspelen op en invullen van de klantenbehoeften in een continu veranderende omgeving centraal staan. 

Naast business partner wensen we ook gatekeeper te zijn en onze onafhankelijke rol van bedrijfsjurist volledig waar te maken. Deze dubbele rol geeft Legal Transversal Matters (LTM) een dynamische en uitdagende dimensie, waarbij we eindverantwoordelijkheid nemen by daring to say ‘yes’ and daring to say ‘no’. Zo helpen we KBC om juridische en financiële risico’s in te perken en op een veilige en duurzame manier te groeien.

 • Je beschikt over een Masterdiploma rechten.
 • Je hebt een brede juridische interesse met enkele jaren werkervaring bij voorkeur in het domein van het financieel recht en/of het effectenrecht.
 • Je hebt een uitgesproken interesse voor de operationele aspecten van transacties in financiële instrumenten en de verschillende aspecten van de dienstverlening die hiermee verband houden.
 • Je bent een teamplayer en vindt het een meerwaarde om in groepsverband te werken. Uiteraard ben je professioneel ingesteld.
 • Je bent creatief en je bent in staat je eigen visie te vormen, te verdedigen en ernaar te handelen.
 • Je bent communicatief vaardig en legt vlot en op de gepaste wijze contacten met collega’s van verschillende departementen in de KBC-groep en daarbuiten.
 • Je bent stressbestendig, nauwkeurig en integer. Je hebt oog en respect voor deadlines.
 • Je bezit een groot synthesevermogen en kan probleemsituaties grondig analyseren, je kijkt naar het volledige proces, en je gaat voor end-to-end pragmatische oplossingen in overleg met alle betrokken partijen.
 • Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden en je kan over een complexe juridische aangelegenheid schrijven op een bondige en duidelijke manier voor niet-juristen.
 • Je praat en schrijft vlot in het Nederlands en het Engels.

Je kunt bij KBC rekenen op:

 • een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
 • diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
 • mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
 • een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.

Intéressé(e) ?

Heb je nog vragen over de functie-inhoud? Contacteer dan de recruiter: ilse.aelbrecht@kbc.be.
Raadpleeg zeker de Frequently Asked Questions van andere ‘Makers’. Daar ontdek je ook hoe je de status van je sollicitatie zelf kan opvolgen.

Deze functie helemaal op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan snel via onze website www.kbc.be/jobs

Vacature bij KBC te Brussel voor een Financieel Jurist - vindt alle vacatures in bank- en financieel recht op www.lexgo.be - de site waar bedrijfsjuristen en advocaten een nieuwe job vinden

Voir les autres annonces de KBC

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit financier et bancaire

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Senior dossierbeheerder...

Senior dossierbeheerder kredietinvordering

Read more
Tax Specialist - Private...

Tax Specialist - Private Equity -Luxembourg City Center

Read more
Legal Officer - Corporate...

Legal Officer - Corporate Housekeeping

Read more
Payroll and/or Immigration...

Payroll and/or Immigration Specialist

Read more
Consultant en Recrutement...

Consultant en Recrutement - Bruxelles

Read more
Bedrijfsjurist derivaten

Bedrijfsjurist derivaten

Read more
Medewerker fiscaal recht

Medewerker fiscaal recht

Read more
Jurist - vastgoedrecht -...

Jurist - vastgoedrecht - Regio Mechelen

Read more
Junior Associate Employment...

Junior Associate Employment Law - 1 to 3 years of experience

Read more
Conseiller (adjoint) (h/f)

Conseiller (adjoint) (h/f)

Read more

LexGO Network