LexGo

Juridisch adviseur FPIM / BMI
04/12/2018

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Secteur Public, Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit des sociétés, Droit financier et bancaire
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO04/12

 U beschikt over een Master in de rechten met een goede kennis van het vennootschapsrecht en het financieel recht. Een bijkomend diploma in economisch en/of financieel recht is zeker relevant. U beschikt over een werkervaring van minimum 4 tot 8 jaar als juridisch adviseur, bedrijfsjurist of advocaat in vennootschaps- en financieel recht. Bij voorkeur hebt u enkele jaren ervaring in een groot advocatenkantoor en/of de juridische afdeling van een financiële instelling. 

Tout Montrer
Tout Fermer


De Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) is een naamloze vennootschap van openbaar nut waarvan de Belgisch Staat de enige aandeelhouder is. De FPIM is een holding en investeringsmaatschappij die de opdracht heeft om het economisch overheidsinitiatief te bevorderen, om private ondernemingen bij te staan en om bij te dragen tot het industrieel beleid van de Staat. Ze verleent ook advies aan de federale overheid (www.sfpi-fpim.be).

De Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI) is een gespecialiseerde dochter van FPIM. De BMI biedt cofinancieringen aan op middellange of lange termijn van buitenlandse investeringen door Belgische ondernemingen (www.bmi-sbi.be). Naast FPIM zijn ook privé-bedrijven zoals BNP Paribas Fortis, ING en Electrabel vertegenwoordigd in het aandeelhouderschap van BMI.

Als juridisch adviseur, werkt u hoofdzakelijk in vennootschaps-, financieel-, publiek-economisch- en contractenrecht, in het kader van zowel binnenlandse als internationale financieringsverrichtingen, private-equity transacties, fusies en overnames, overheidsinvesteringen en financiële reglementering.

Uw voornaamste taken zijn de volgende:

 • U bent betrokken bij de voorbereiding en opvolging van zowel binnenlandse als internationale investeringsdossiers (kapitaalparticipaties, leningen, gesyndiceerde kredieten, etc.) en biedt juridische ondersteuning bij het opstellen en/of het nakijken van contracten, M&A documentatie en andere juridische stukken die daaraan verbonden zijn, zoals investerings- en aandeelhoudersovereenkomsten, leningen en garantieovereenkomsten, termsheets en intentiebrieven, diverse notulen en verslagen, vertrouwelijkheidsovereenkomsten en allerlei commerciële contracten.

 • U biedt juridische ondersteuning bij de due diligenceen de onderhandelingen van juridische documenten in het kader van investeringsprojecten en financieringscontracten.

 • Indien externe advocaten worden ingeschakeld, zorgt u voor de coördinatie en de contacten met externe advocaten.

 • U volgt de ontwikkelingen in de wetgeving en de reglementering die betrekking hebben op het bedrijf en haar dochterondernemingen op. U adviseert hierover.

 • U wordt ingeschakeld bij het opstellen van verslagen, dashboards, modellen en andere documenten, in het kader van de rapporteringsverplichtingen inzake niet-financiële informatie die de FPIM in acht moet nemen. U werkt hierbij nauw samen met uw collega's.

 • U biedt ondersteuning op het vlak van de corporate juridische aspecten en bent betrokken bij het opstellen, bijwerken en/of nakijken van corporate documenten (notulen, verslagen, notariële akten, charters, huishoudelijke reglementen en andere documenten die daaraan verbonden zijn).

U komt terecht in een team van juristen. U werkt mee met de andere interne teams van de FPIM en de BMI (investeringsmanagers, financiële controleurs en analisten, etc.), alsmede met externe betrokkenen (advocaten, notarissen, publieke administraties, controleautoriteiten, etc.).

 • U beschikt over een Master in de rechten met een goede kennis van het vennootschapsrecht en het financieel recht. Een bijkomend diploma in economisch en/of financieel recht is zeker relevant. 

 • U beschikt over een werkervaring van minimum 4 tot 8 jaar als juridisch adviseur, bedrijfsjurist of advocaat in vennootschaps- en financieel recht. Bij voorkeur hebt u enkele jaren ervaring in een groot advocatenkantoor en/of de juridische afdeling van een financiële instelling.

 • U heeft gerichte ervaring met de juridische aspecten van internationale investerings- en financieringstransacties. Interesse in publiek economisch recht en overheidsinvesteringen is een troef.

 • U beheerst het Frans en het Nederlands. Daarnaast heeft u een grondige kennis van het Engels, zowel gesproken als schriftelijk. Kennis van andere talen is een troef.

 • U hebt een groot analytisch en synthetisch vermogen en heeft de nodige capaciteiten om op een duidelijke en gestructureerde wijze de verschillende informatie waarmee u geconfronteerd wordt samen te vatten en neer te schrijven.

 • U werkt autonoom maar beschikt daarenboven over de nodige teamspirit.

 • U bent proactief, pragmatisch en probleemoplossend.

 • U bent leergierig, flexibel en staat open voor verandering.

In ruil voor uw inzet bieden wij u:

 • een interessante en gevarieerd job met ruimte voor eigen inbrengen met opleidingsmogelijkheden;

 • een contract van onbepaalde duur in een uitdagende en stabiele werkomgeving;

 • een aantrekkelijk verloningspakket en vakantieregeling.

Bijkomende details zullen verschaft worden tijdens de interviews met de kandidaten.

Intéressé(e) ?

Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur overmaken aan Mevrouw Alexandra Minéo (a.mineo@sfpi-fpim.be, Louizalaan 32 (bus 4), 1050 Brussel).

De volgende stukken moeten overgemaakt:

 • Curriculum vitae.

 • Kopie van de voor de functie vereiste diploma’s + eventuele andere attesten.

 • Sollicitatiebrief met daarbij een omschrijving van de huidige functie en een beschrijving van de interesse voor de aangeboden functie.

De FPIM engageert zich ertoe alle ontvangen informatie met de nodige confidentialiteit te behandelen om de belangen van de kandidaten te vrijwaren.

Vacature Juridisch adviseur FPIM / BMI - vindt alle vacatures voor juristen in de openbare sector op www.lexgo.be, de grootste juridische jobbeurs op www.lexgo.be

Voir les autres annonces de FPIM – SFPI

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit des sociétés , Droit financier et bancaire

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Paralegal - Corporate /...

Paralegal - Corporate / M&A

Read more
Legal Manager - Zaventem

Legal Manager - Zaventem

Read more
Senior Legal Advisor (FR)

Senior Legal Advisor (FR)

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Expert senior en Public...

Expert senior en Public & Corporate Insurance Life & Health

Read more
Junior Associate -...

Junior Associate - Employment Law

Read more
Legal Counsel - ION -...

Legal Counsel - ION - (Waregem)

Read more
Group Legal Counsel...

Group Legal Counsel -Commercial

Read more
Senior Legal Advisor (NL)

Senior Legal Advisor (NL)

Read more
Senior Associate - Tax...

Senior Associate - Tax International Services

Read more

LexGO Network