Coördinatiejurist
15/03/2021

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Secteur Public
Matières: Droit administratif et marchés publics, Droit de l'environnement et de l'urbanisme
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée, Indépendant
Votre référence: Job ID 2003518 - LexGO

U bent expert op het vlak van publiek recht, politieke wetenschappen of bestuurswetenschappen en kan uw deskundigheid hierin aantonen. Bovendien bent u ook grondig vertrouwd met procesvoering en rechtsbescherming in bestuurlijke of rechterlijke aangelegenheden.

Tout Montrer
Tout Fermer


Werken bij de Dienst van de Bestuursrechtscolleges (DBRC), een entiteit van de Vlaamse overheid

De meest aantrekkelijke werkgever in de publieke sector volgens Randstad (2019) Wil zeggen dat je elke dag opnieuw het beste van jezelf geeft, in een job die een verschil maakt in de maatschappij. Zo bouwt de DBRC samen met jou aan de Vlaamse bestuursrechtspraak van morgen!

Naast oog voor de samenleving heeft de DBRC ook oog voor zijn medewerkers. We bieden tal van voordelen aan, zoals:

 • Een aantrekkelijk salaris
 • Een aanvullend pensioen
 • Maaltijdcheques
 • Een hospitalisatieverzekering
 • De terugbetaling van het openbaar vervoer
 • Een goede work-life balance via flexibele uren en thuiswerken
 • 35 vakantiedagen (+ vakantie tussen Kerstdag en Nieuwjaar)

Een flexibele werkplanning met ruimte tot thuiswerk is ingebakken in onze bedrijfscultuur. Dankzij onze efficiënte IT-diensten en digitale systemen, slagen we er in om het merendeel van onze activiteiten digitaal uit te voeren. Je werkplek is waar je computer staat. Binnen de griffie van de DBRC krijg je de kans om stapsgewijs mee te lopen met ervaren collega's en krijg je de nodige autonomie om je gevarieerde taken uit te voeren. Bovendien krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Verder hechten we belang aan een goede work-life balance, een fijne teamsfeer en een goede werkomgeving.

Heb je een masterdiploma in de rechten? Wil je de Vlaamse bestuursrechtscolleges en hun bestuursrechters ondersteunen bij het waken over de eenheid van de rechtspraak? Onderzoek je graag complexe juridische vraagstukken en ben je bereid je kennis (specifiek van het omgevingsrecht) te verruimen?

Het werk is uitdagend en afwisselend. Je juridische kennis pas je dagelijks toe bij maatschappelijke onderwerpen.

Ben jij op zoek naar een inhoudelijke uitdaging en benieuwd naar wat de functie van coördinatiejurist inhoudt? Bekijk dan zeker de getuigenis van Jens via https://www.youtube.com/watch?v=_eHOyJQUtPE.

Lees meer over de functie in het selectiereglement dat je als bijlage terugvindt op vlaanderen.be/vacatures. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een Belgische master in de rechten.
 • Je beschikt over een grondige kennis van of een eerste professionele ervaring met het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht. Je hebt basiskennis van of minstens een aantoonbare interesse voor de regelgeving inzake het omgevingsrecht (m.i.v. het ruimtelijke ordeningsrecht, het milieurecht en het onteigeningsrecht).
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Intéressé(e) ?

De kandidaatstelling kan online.

Vacature coördinatiejurist - ref. LexGO15/03

Voir les autres annonces de Dienst van de Bestuursrechtscolleges (DBRC)

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit administratif et marchés publics , Droit de l'environnement et de l'urbanisme

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Junior fiscaal jurist

Junior fiscaal jurist

Read more
Jurist Legal Watch &...

Jurist Legal Watch & Legal Tech - Brussel

Read more
Juriste

Juriste

Read more
Associate Corporate Real...

Associate Corporate Real Estate

Read more
Jurist in burgerrechtelijke...

Jurist in burgerrechtelijke aansprakelijkheid

Read more
Legal Recruitment...

Legal Recruitment Consultant (Gent)

Read more
Consultant vermogensadvies

Consultant vermogensadvies

Read more
Legal Manager in commercial...

Legal Manager in commercial & corporate law - Louvain-La-Neuve

Read more
Advocaat IT / IP / Data...

Advocaat IT / IP / Data Protection - Advocatuur - Toonaangevend kantoor...

Read more
Legal Counsel...

Legal Counsel (Strombeek-Bever)

Read more

LexGO Network