Juridisch adviseur - nalatenschapsector

Juridisch adviseur - nalatenschapsector
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: Un an
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: LexGO07/03
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

HR-Specialist ondersteunt en begeleidt start-ups, KMO's en grote internationale bedrijven in rekrutering & selectie. Wij helpen u het talent aan te trekken dat u en uw organisatie nodig heeft. Onze oplossingen zijn digitaal, flexibel en bieden een antwoord op de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Contacteer ons voor meer informatie!


Onze klant

Onze klant is een start-up opgericht in 2020 met als doel een revolutie teweeg te brengen in de nalatenschapsector en vooral verbetering te bieden in de dienstverlening aan nabestaanden.

Het verlies van een ouder of echtgenoot is een van de moeilijkste momenten in het leven. De manier waarop families omgaan met de nasleep is altijd hetzelfde geweest. Het is traag, complex en ongelooflijk stressvol.

Onze klant denkt dat het hoog tijd is om dingen te veranderen. Dankzij een moderne benadering van de problemen waarmee families te maken hebben, helpen ze hen sinds 2020 om hun administratieve en erfrechtelijke procedures te regelen, dankzij een uitstekende klantenservice en een op maat gemaakt digitaal platform.

Waarom hebben we je nodig?

Onze klant wil heel graag een nieuw team creëren van Nederlandstalige medewerkers om zo de Nederlandstalige markt te benaderen. Ze gaan dus op zoek naar 5 Legal Counsels. De bedoeling is om in de toekomst een extra kantoor te openen in Vlaanderen.

Waarom werken voor onze klant?

 • Je deelt hun drie waarden, namelijk:

           1) Welwillendheid: je handelt met respect en empathie.

           2) Klantenservice: je biedt een persoonlijke, reactieve et duidelijke dienst.

           3) Teamgeest: Je werkt samen en je helpt je team verder om zo succesvol te worden.

 • Een job vol betekenis: lonend dankzij de hulp aan de families die hen voortdurend bedanken.
 • Een teammissie: een revolutie teweegbrengen in een sector die vol mensen zit, maar nog te stoffig is voor zowel klanten als teams. Directe betrokkenheid bij de evolutie van de manier waarop het bedrijf werkt.
 • Een jong, modern team: de gemiddelde leeftijd is 30 jaar, maar het maakt niet uit hoe oud je bent; zij nemen alleen mensen aan die zich jong in hun hoofd voelen.
 • Geen misplaatste controle. Het werk is gedaan? Dat is alles wat ze verwachten van hun medewerkers. Je hoeft geen toestemming te vragen als je op dinsdag om 11 uur een afspraak bij de tandarts hebt of op donderdag om 15 uur naar de winkel wilt.

Jouw missie:

De Legal Counsels zorgen voor het opstellen en voorbereiden van verklaringen van erfrecht, vereffening van bankrekeningen, simulaties van successierechten, enz.

Jouw taken

De Legal Counsel is de persoon op wie families kunnen vertrouwen na het overlijden van hun geliefde. Zijn/haar rol bestaat erin de volgende taken te vervullen:

 • Ondersteuning bieden aan gezinnen door hen te ontmoeten via een videoconferentie of in hun kantoren of bij de klanten thuis in jouw regio
 • De families van begin tot eind bij de opvolging begeleiden. Je beheert dossiers van A tot Z: van de eerste ontmoeting tot de uiteindelijke ondertekening van het dossier.
 • Werken met een administratief medewerker die zorgt voor de administratieve procedures en met een advocaat gespecialiseerd in nalatenschappen.
 • Bijdragen aan de verbetering van het digitale platform en de processen.
 • Bijdragen aan de groei van het team en de opleiding van nieuwe medewerkers.
 • Stakeholder in een ander Ad-hoc juridisch project van een groeiende start-up

Met wie?

Bij onze klant geloven ze dat een verenigd team veel verder kan gaan. Zij doen er alles aan om een werkomgeving te bieden waarin iedereen zich zowel professioneel als menselijk optimaal kan ontplooien. Ze staan nog maar aan het begin van het avontuur en iedereen die zich bij hen aansluit, zet zich volledig in op hun tocht om hun missie te verwezenlijken.

Voor het moment zijn ze met een 30-tal personen.
Elke regio heeft een team van 6 personen ( 1 administratieve verantwoordelijke, 3 Legal Counsels, 1 teamexpert en 1 teamleader)

Je profiel?

 • Je beschikt over 1 tot 5 jaar juridische ervaring, idealieter in successierecht en/of als juridisch bediende bij een notaris.
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands (gesproken en geschreven). Kennis van het Frans is een plus.
 • Je hebt klantcontacten gehad en/of je hebt analytische vaardigheden ontwikkeld.
 • Goede communicator - Je praat graag met mensen en omgekeerd. Je bent luistervaardig en empathisch.  Je hebt een goed gevoel voor humor.
 • Zwitsers zakmes – Je houdt van gevarieerde taken en je bent oplossingsgericht.
 • Georganiseerd - Je laat niets aan het toeval over. Je werkt gestructureerd en documenteert alles wat je doet. Je werkt ook graag nauwkeurig.
 • Digital lover - Je houdt van nieuwe technologieën en je leert graag nieuwe tools te gebruiken.

Wat biedt onze klant?

Onze klant verwend zeer graag zijn teams, daarom kan je genieten van:

 • Meteen een voltijdse en vaste betrekking. Je moet op kantoor zijn tussen 10u en 15u30, zo kunnen de medewerkers die wat verder wonen na de files Brussel binnenrijden.
 • Flexibele werktijden: Je kan je werk organiseren zoals je wil, zolang de klanten tevreden zijn. Je kan tot drie dagen per week van thuis uit werken. Je mag ook tot 6 weken vanuit het buitenland werken.
 • Een aantrekkelijk pakket: Een competitief loon en de mogelijkheid om je voordelen naar eigen wens te kiezen (auto, fiets, telefoon, cafetariaplan, maaltijdkaarten).
 • Kwaliteitsuitrusting: computer, toetsenbord, muis, headset en groot scherm.
 • Een leuke werkomgeving: onze klant heeft kantoren in een stimulerende co-working space in Brussel. Jij kan ook werken vanuit een co-working in Antwerpen en/of Zaventem.
 • Team: Een stimulerende werkomgeving in een gemotiveerd en collegiaal team, waar elkaar helpen en zorgzaamheid de sleutelwoorden zijn.
 • Een gouden kans: de mogelijkheid om een van de eersten te zijn in een start-up die ambitieus wil zijn en een sterke maatschappelijke impact wil hebben.

Interesse?

Solliciteer nog vandaag via de sollicitatieknop!

Google Maps
Google Maps