Gemotiveerd notarieel stagiair

Gemotiveerd notarieel stagiair
Région: Kruibeke
Expérience nécessaire: Aucune
Secteur d'activité: Notariat
Réf: LexGO(FN4)236
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Welkom in ons kantoor in Rupelmonde aan de oevers van de Schelde waar ons dynamisch 12-koppig team elke dag hun beste beentje voor zetten voor een dienstverlening op maat van ons cliënteel. De hartelijke en warme sfeer die ons hecht team verbindt, dragen we uit in onze dossiers en in het contact met ons cliënteel. Laagdrempelig, open en steeds met de glimlach zijn de kernwaarden die ons elke dag de perfecte balans geven tussen plezier en ernst in ons werk. De kwaliteit die we dagelijks aan onze cliënt leveren is een gezamenlijk resultaat waar waardering van en door de teamleden spontaan en oprecht gebeurt. Onze moderne en open kantoorstructuur geeft de cliënt een rechtstreeks contact met zijn dossierbeheerder waar een spontane dankjewel of een hartelijke groet nooi…


Wij bieden

Werkomgeving

Je krijgt de mogelijkheid om je professioneel te ontplooien binnen een mooi, modern en lichtrijk ingericht landschapskantoor voorzien van alle nodige comfort en ondersteuning (soft- en hardware). Tijdens je middagpauze kan je wandelen of sporten in de Kruibeekse polders of kuieren aan de oevers van de Schelde.  

Team

Met ons team van 12 staan we op 1 lijn, zonder dat alle neuzen in dezelfde richting hoeven te kijken. Samenwerking en hulp tussen collega’s is ingebakken in ons kantoor-DNA zodat je er nooit alleen voor staat. Je wordt omringd door 2 pre-akte medewerkers, 7 dossierbeheerders (waarvan 1 kandidaat-notaris, 3 notariële stagiairs en 1 jurist), 2 post-akte medewerkers en natuurlijk de notaris.

Onze CHO (Chief Happiness Officer) staat garant voor een aangename balans tussen werk en ontspanning en is de ideale sparringpartner of go-to person bij ideeën over de kantoorwerking, teambuildings, kantoorlunches, etc.

Kantoorstructuur

Ons kantoor houdt vast aan duidelijke processen, maar hanteert een ruim en vrij kader voor persoonlijke werkplanning met een vlot en frequent contact met de notaris om dossierinhoudelijke vragen af te toetsen. Onze uniforme organisatie biedt een comfortabel houvast in dossierbeheer en een garantie voor opvolging door collega’s bij afwezigheid.

Onze modeldocumenten en sjablonen worden op constante basis bijgewerkt en zijn volledig geïntegreerd met onze kantoorsoftware zodat je 100%  kan focussen op het werkinhoudelijke eerder dan het uitvoerende werk.

Leeromgeving

We hechten een groot belang aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkten daarvoor recent een stagetraject uit. Zo voorzien we dat je als stagiair persoonlijk ondersteund wordt in je eerste stappen binnen het notariaat en stellen we specifieke doelen per te doorlopen stagejaar. Van een goed omkaderde begeleiding evolueer je naar een autonoom jurist waar je jaar op jaar meer verantwoordelijkheden mag verwachten. Zo zal het type en de complexiteit van dossiers vergroten, zal er ruimte zijn voor besprekingen met cliënteel en neem je deel aan interne juridische (werk)vergaderingen en dit alles naargelang je persoonlijke groei.

Jaarlijks wordt je groei uitgebreid geëvalueerd over jouw rol, werking en evolutie binnen het kantoor.

Op vaste tijdstippen, afhankelijk van je ontwikkeling, krijg je to the point power-checks waarbij je puur werkinhoudelijk sturing krijgt op basis van de door jou verwerkte dossiers.

Ons kantoor overspant alle types van dossiers en is niet opgedeeld in departementen. Je krijgt als stagiair de mogelijkheid om alle dossiertypes te verwerken en kan hierin zelf je ritme bepalen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Voltijds contract
  • Correct loon in overeenstemming met je verantwoordelijkheid en ervaring
  • Voordelen eigen aan de sector: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, verzekering inkomensverlies, eindejaarspremie, CAO-premie, verplaatsingskosten, ecocheques
  • Vast opleidingspakket aan externe opleidingen aangaande algemene juridische thema’s naargelang het aanbod (VLANOT)
  • Persoonlijk opleidingsbudget naargelang je ervaring, evolutie en interesse
  • Persoonlijk boekenbudget naargelang je ervaring en evolutie
  • Een aangename werkomgeving voorzien van alle tools om in de beste omstandigheden te kunnen werken
  • Mogelijkheid tot thuiswerk op termijn afhankelijk van je evolutie binnen kantoor
  • Een flexibel en gezinsvriendelijk arbeidsregime, rekening houdend met de goede werking van het kantoor
  • Regelmatige groepsactiviteiten: teambuilding, lunches, sportactiviteiten,…

Je rol

Als stagiair ben je actief in alle rechtsdomeinen die het notariaat rijk is en staat dus open voor alle dossiertypes. Je beheert je dossiers en ziet er als dossierverantwoordelijke op toe dat alle formaliteiten voor en na de akte correct worden afgehandeld.

Je maakt deel uit van het juridisch team en neemt deel aan de juridische kantoorvergadering. Je bent bereid juridische thema’s uit te diepen en dit toe te lichten naar de collega’s toe.

Op termijn:

  • sta je in rechtstreeks contact met de cliënt voor adviesverlening en bijstand
  • sta je collega’s bij in opmaak van documenten, compromissen en aktes
  • sta je mee in voor het modelbeheer tijdens periodiek georganiseerde ‘modellendagen’

Je profiel

Je beschikt over het diploma master in het notariaat.

Je bent:

  • Leergierig
  • Communicatief en ondernemend
  • Enthousiast
  • Verzorgd
  • Stipt georganiseerd, doch in staat snel te anticiperen in onverwachte situaties
  • Informaticavaardig en digitaal adaptief
  • Vertrouwd met de grenzen van je eigen kennis en je weet dit tijdig aan te geven.
  • Bereid procedurele afspraken binnen het kantoor op te volgen en te dragen

Voor de collega’s ben je een opgewekte teamspeler die gelooft in de kracht van een groep. Je integreert vlot en laat onderlinge hulp en samenwerking primeren. Je gedijt in een rustige, doch ambitieuze werksfeer met veel persoonlijke ruimte om je werk te organiseren. Je bent leergierig en deelt je kennis en vaardigheden met de collega’s, net zoals jij dat ook van hen mag verwachten.

Je draagt bij tot een uniforme structuur binnen het kantoor, waarbij je oog hebt voor mogelijke verbeteringen en optimalisaties. Je leeft de kantoorafspraken na en hebt oog voor de leefbaarheid van de kantoorgemeenschap.

Voor de cliënt ben je vriendelijk en benaderbaar. Je bent je bewust van het belang van de transactie en zet de cliënt in zijn kracht. Je slaagt erin de cliënt op zijn gemak te stellen en je kennis op een begrijpelijke en geduldige manier over te brengen.

Zin om te zien hoe het eraan toegaat bij ons op kantoor? Neem alvast een kijkje: https://rb.gy/ujxnoq

Google Maps
Google Maps