Stafmedewerker juridische dienst – Data Protection

Stafmedewerker juridische dienst – Data Protection
Région: Leuven
Expérience nécessaire: 2 ans
Secteur d'activité: Secteur Public, ONG
Réf: Lexgo-ID4360
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Werken in UZ Leuven betekent samen grenzen verleggen op het vlak van onderzoek, onderwijs, zorg en techniek. 

Meer dan 10.000 gedreven medewerkers bundelen dagelijks hun expertise om de beste zorg op maat te bieden voor élke patiënt. Met aandacht en respect voor de mens achter de patiënt. We zetten in op toonaangevend onderzoek en we geven opleiding aan jong talent. Onze beste ambassadeurs zijn de medewerkers van vandaag. Zij maken het verschil en verleggen grenzen, elke dag opnieuw. 


Verleg grenzen

als stafmedewerker juridische dienst - data protection

Binnen de juridische dienst UZ Leuven zijn we op zoek naar een juridisch adviseur GDPR die taken zal opnemen binnen de 4 grote gebieden waar UZ Leuven persoonsgegevens verwerkt: patiënten, personeel, onderzoek en externen.

We zijn op zoek naar een jurist die graag deel uitmaakt van een interne juridische dienst en bereid is om voornamelijk te werken op het domein gegevensbeschermingsrecht. Naast GDPR omvat dit ook het inwerken en anticiperen op de European Health Data Spaces, de EU Artificiële Intelligentie Act en andere komende EU regelgeving in het domein van persoonsgegevens. Daarnaast zal er interactie zijn met medisch recht (patiëntenrechten, medical devices regulation, e.a.). 

Je werkt ondersteunend, maar schrikt er niet voor terug om ook zelf initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te dragen over specifieke taken. Als medewerker van de juridische dienst UZ Leuven ben je een intern UZ Leuven aanspreekpunt voor gegevensbescherming. Je voert, in samenspraak met de DPO, de operationele taken van een DPO uit in specifieke projecten/samenwerkingen. Er wordt van je verwacht dat je zelf het initiatief neemt om verbeterpunten aan te brengen die je opmerkt vanuit je betrokkenheid in dossiers. Je kan verantwoordelijkheid nemen over een project dat je zelf hebt aangebracht of dat belangrijk is voor de organisatie.

We zoeken  iemand die de combinatie van de meer klassieke taken van een bedrijfsjurist (zoals het beoordelen van (juridische) risico’s, onderhandelingen met leveranciers, het beantwoorden van vragen van patiënten, zorgverleners,…) en de meer beleid georiënteerde taken (zoals voorbereiden van beleidsbeslissingen, het uitrollen van een beleidsbeslissing in de organisatie, het geven van een opleiding, participatie aan en het verzorgen van verslaggeving van de UZ Leuven Data Protection Board) als een pluspunt ervaart. 

Je bent flexibel, goed georganiseerd en kan het overzicht bewaren binnen de variatie aan taken waarmee je geconfronteerd wordt. Je kan omgaan met een combinatie van ad hoc vragen en grotere projecten.
Je bent een team speler die nauw kan samenwerken met verschillende andere medewerkers in de organisatie: de DPO en het diensthoofd juridische dienst, collega’s juristen, maar ook je collega’s op andere diensten die een andere achtergrond hebben dan jijzelf.

Het betreft een voltijdse vacature (80% bespreekbaar) met een contract van onbepaalde duur. Je werkt in daguren.

Hoe verleg je grenzen?

 • Je draagt bij aan het op een correcte manier werken met persoonsgegevens binnen de organisatie en dit vanuit het wettelijk kader en volgens de policies van UZ Leuven.
 • Je werkt mee aan de bewustmaking rond het zorgvuldig gebruik van persoonsgegevens en leidt projecten in dit verband in goede banen.
 • Je bent een aanspreekpunt voor concrete vragen in verband met de implementatie en opvolging van gegevensbescherming in UZ Leuven. Je beantwoordt deze vragen schriftelijk en mondeling in nauwe samenwerking met andere betrokken interne diensten zoals IT, de personeelsdienst, dienst communicatie,… 
 • Je bewaakt het proces rond het onderhandelen van verwerkersovereenkomsten met organisaties en leveranciers en verleent indien nodig concrete ondersteuning aan collega’s zoals aankopers en de collega juridisch adviseurs.
 • Je ontwikkelt  beleidsvoorstellen en je staat in voor de implementatie en opvolging ervan. 

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt minstens over een masterdiploma rechten en je hebt relevante werkervaring.
 • Kennis van de wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming is vereist
 • Je bent bereid om je expertise in het gegevensbeschermingsrecht verder op te bouwen en dit rekening houdend met komende EU wetgeving met impact op het domein van gegevensbescherming.
 • Je werkt grondig en weet op een gefundeerde manier de belangen van UZ Leuven te behartigen.
 • Je kan je identificeren met een universitaire ziekenhuiscontext en getuigt van een strikte professionele integriteit.
 • Je hebt een sterk anticiperende, probleemoplossende en faciliterende rol.
 • Je bent communicatief vaardig en sterk in onderhandelen.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Engels. 

Wat krijg je terug?

UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving die de evoluties op de voet volgt en waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren.

Onze voordelen omvatten:

 • Motiverend loonpakket (loonschaal IFIC 16) met doorgroeimogelijkheden.(cfr. loonpad juridisch stafmedewerker), en talrijke extralegale voordelen, zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, tussenkomst vervoersonkosten, bijkomende verlof- en feestdagen, ecocheques, eigen bedrijfsrestaurant. 
 • Een volledig overzicht van alle voordelen aan werken in UZ Leuven vind je op onze jobsite

Klaar om grenzen te verleggen?

Solliciteer vandaag nog op deze vacature via de sollicitatieknop op deze pagina. 

Google Maps
Google Maps