Jurist

Jurist
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: Aucune
Secteur d'activité: Notariat, Cabinet de conseil
Réf: 1131-LexGO
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Fednot est l’association professionnelle du notariat. Grâce à l’investissement quotidien de près de 200 collaborateurs, elle permet aux notaires d’offrir des services de qualité aux citoyens dans les moments essentiels de leur vie. Fednot joue un rôle de pionnier avec une large gamme innovante de services et de solutions sur mesure. Les études notariales peuvent faire appel à nous pour des conseils juridiques, du soutien en matière de logiciels, des conseils pour la gestion de leur étude ainsi que des solutions RH.

Nos bureaux sont situés en plein cœur de Bruxelles, à proximité immédiate de la gare Centrale. Nous offrons un environnement de travail agréable et stimulant où les initiatives ont largement leur place.


Wie zijn we?

De Vlaamse Raad van het Notariaat (Vlanot) maakt deel uit van Fednot, de Federatie van het Notariaat. Vlanot staat in voor de vorming van de notarissen en hun medewerkers en het opvolgen van de regionale regelgeving.

Op het vlak van vorming organiseren wij opleidingen voor zowel (kandidaat-)notarissen, stagiairs,  medewerkers juristen en niet-juristen. Wij beschikken over zowel een juridisch opleidingsaanbod als een opleidingsaanbod om allerhande vaardigheden aan te leren en de kennis over management - en soft 
skills te verbreden.

Daarnaast volgt Vlanot de Vlaamse regelgeving op de voet en staat zij in contact met de verschillende  Vlaamse administraties en beleidsmakers. Wij vertalen de nieuwe regelgeving in begrijpelijke commentaren en tools voor de notariskantoren. We stellen modellen ter beschikking als inspiratie voor  de dagelijkse notariële praktijk.

Heb jij passie voor wat je doet, ga je voor betrokkenheid, denk en handel je flexibel en out of the box, wil je deel zijn van een jong van geest en flexibel team en zo mee bijdragen aan het succes van ons bedrijf? Solliciteer dan zeker want wij zijn op zoek naar een Jurist Deeltijds (50%), Brussel en t telewerken (m/v/x).

Uw Job:

 • Je volgt de Vlaamse civielrechtelijke thema’s op zoals huur en pacht en de Vlaamse regelgeving over tegemoetkomingen, premies en subsidies;
 • Je stelt juridische commentaren op in klare taal en werkt juridische ondersteunende tools uit;
 • Je staat mee in voor het actueel houden van modellen en clausules;
 • Je geeft ondersteuning aan jouw collega’s-juristen.

Profiel:

U heeft

 • Een Master in de rechten; een master in het notariaat of notariële ervaring vormt een pluspunt; 
 • Een goede zelforganisatie, oog voor nauwkeurigheid en verantwoordelijkheidszin;
 • Een vlotte pen en bent in staat om foutloos in klare taal te schrijven;
 • Een communicatieve en transversale mentaliteit;
 • Een leergierige mentaliteit;
 • Minstens een passieve kennis van het Frans en bent vlot Nederlandstalig zowel mondeling als  schriftelijk.

Wij bieden:

 • Uitdagende en interessante projecten waarin u gebruik kan maken van de nieuwste methodologieën en technologieën;
 • Ruimte voor ontwikkeling, voor creativiteit en autonomie en dit in een open sfeer;
 • Een competitief salarispakket met extralegale voordelen.

Waar gaat u werken?

40% op kantoor (Brussel centrum) en 60% thuis.

 

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het  beroep en academisch curriculum bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang (Bv: contacteren voor een nieuwe job). Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op het wissen van uw gegevens, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door info@privanot.be te contacteren. Wij zien erop toe dat al uw persoonsgegevens behandeld worden volgens de geldende Privacywetgeving.

Google Maps
Google Maps