Compliance Advisor Asset Management

Compliance Advisor Asset Management
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: 5 ans
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: ID81219
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Créé en 2005, KBC Groupe est issu de la fusion entre KBC Bancassurance Holding et sa société mère Almanij. KBC Bancassurance Holding avait vu le jour en 1998, le résultat également d'une fusion de trois organismes financiers belges. L'historique de la société est marqué par une expansion fructueuse dans les pays émergents d'Europe centrale qui sont entrés dans l'Union européenne le 1er mai 2004 c.a.d. la Hongrie, la Pologne, la Tchéquie et la Slovaquie. KBC occupe environ 50 000 employés et compte 12 millions de clients.


Wat houdt deze vacature in?

Dankzij teamwork is KBC Asset Management (KBC AM) uitgegroeid tot marktleider in collectief en individueel vermogensbeheer. Elke dag zetten we ons in om het vermogen van miljoenen klanten te beschermen en te laten groeien — zowel via onze fondsen als via discretionair beheer van het vermogen van particulieren en institutionele klanten.

Als compliance advisor zorg jij ervoor dat de producten en diensten van KBC AM in lijn zijn met de toepasselijke wetgeving en sta je in voor de bescherming van onze beleggers. Bovendien onderhoud je in jouw rol ook een goede relatie met de toezichthouders.

Dat doe je samen met andere compliance collega’s, maar ook in nauwe samenwerking met tal van collega’s uit andere afdelingen zoals Risk, Legal, Operations, Product Development en Portfolio Management, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Wat de context extra interessant maakt? Dat KBC digitaal koploper is in de banksector. Je komt in aanraking met de uitdagingen van digitalisering, technologische ontwikkelingen en AI.

Wat verwachten we van jou?

 • Zowel in het kader van dagelijkse activiteiten als in het kader van projecten adviseer je collega’s rond compliance topics.
 • Je evalueert op regelmatige basis de risico’s en impact hiervan op de KBC AM activiteiten, op alle entiteiten van KBC Asset Management Group en hun klanten.
 • Je volgt nationale en internationale ontwikkelingen op binnen je vakgebied: UCITS, AIFMD, MiFID II, MAR, enz.
 • Je geeft ondersteuning bij de ontwikkeling en implementatie van compliance-beleid en -procedures.
 • Je deelt je expertise met collega’s door opleidingen te geven.

Jouw troeven?

 • Je hebt minstens 5 jaar relevante compliance, regulatory of juridische ervaring bij een financiële instelling of verzekeraar. Of je werkte als consultant/juridisch adviseur voor klanten uit deze sector.
 • Het spreekt je aan om je (verder) te verdiepen in individueel en collectief vermogensbeheer.
 • Dit is een internationale rol: helder en overtuigend communiceren in het Engels is een must. Kan je dat ook in het Nederlands of Frans? Dat is zeker een meerwaarde.
 • Analyseren en synthetiseren behoren tot je sterktes. Je kan de essentie van een complexe situatie begrijpelijk verwoorden.
 • Net zoals je collega’s, werk je graag in team. Tegelijk vind je het makkelijk om je eigen werk efficiënt te organiseren.

Wat hebben we je te bieden?

 • Deze job heeft een interessante internationale dimensie.
 • Je hebt een reële impact op de compliance en regelgevende aspecten van onze beleggingsproducten. Zo speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de bescherming van de beleggers.
 • Bij ons ben je zeker van een uitstekende onboarding, collegialiteit en een aangename werksfeer.
 • Doorheen je hele loopbaan bij KBC moedigen we je aan om verder te groeien als persoon en als professional. Je kan opleidingen volgen waarin je je hard en soft skills verder aanscherpt.
 • Je werkplek in Brussel is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien biedt KBC AM ook de mogelijkheid om regelmatig van thuis te werken.
 • Flexibele werkuren helpen je om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen.
 • We bieden jou een contract van onbepaalde duur en een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen. Sounds familiar? Tuurlijk, dit lees je in elke vacature. KBC maakt het verschil met een uitgebreid flexpakket. Te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. De verschillende voordelen - groot en klein - bespreken we graag met jou tijdens je sollicitatiegesprek.Respect en inclusie, daar staan we voor bij KBC.
We geloven dat dankzij de eigenheid van onze medewerkers en diversiteit binnen onze teams, grootse verwezenlijkingen mogelijk worden. Daarom rekruteren we nieuwe medewerkers op basis van talenten en motivatie, wat hun achtergrond of hun verhaal ook is.

Wil je meewerken aan ideeën en oplossingen die onze klanten en onze samenleving vooruithelpen?
Wil je er mee naar streven om dé referentie zijn in de financiële sector, door elke dag opnieuw in te zetten op vernieuwen, vergroenen en verbinden?
En dat alles bij een “Top Employer”?

Aarzel dan niet om te solliciteren, zodat we je leren kennen.
En misschien schrijf jij binnenkort samen met ons aan dit boeiende verhaal.

Google Maps
Google Maps