Agent gesyndiceerde kredieten

Agent gesyndiceerde kredieten
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: Aucune
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: LexGO-ID78909
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Créé en 2005, KBC Groupe est issu de la fusion entre KBC Bancassurance Holding et sa société mère Almanij. KBC Bancassurance Holding avait vu le jour en 1998, le résultat également d'une fusion de trois organismes financiers belges. L'historique de la société est marqué par une expansion fructueuse dans les pays émergents d'Europe centrale qui sont entrés dans l'Union européenne le 1er mai 2004 c.a.d. la Hongrie, la Pologne, la Tchéquie et la Slovaquie. KBC occupe environ 50 000 employés et compte 12 millions de clients.


Wat houdt deze vacature in?

Bij grote projecten, bijvoorbeeld wanneer er een offshore windmolenpark of een gevangenis gebouwd wordt, werken verschillende banken en fondsen samen om het krediet hiervoor te financieren. Als agent gesyndiceerde kredieten ben je de tussenpersoon tussen deze groep van kredietverstrekkers, de kredietnemer en externe adviseurs. Zo zorg je er mee voor dat belangrijke projecten gerealiseerd raken.

Je klanten zijn dus grote organisaties, waaronder een aantal BEL20-bedrijven. Je bent hun aanspreekpunt en bent voortdurend in contact met verschillende partijen; CEO’s en CFO’s van kredietnemers, advocaten, projectmanagers, relatiebeheerders en syndicatieteams van andere financiële instellingen en teams die instaan voor kredietadministratie.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de volledige Belgische portefeuille van gesyndiceerde kredieten waarbij KBC Bank NV agent is. Je team werkt voor Belgische corporate banking vestigingen, maar ook voor de buitenlandse branche van KBC in Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Was je op zoek naar een job in een internationale context, waarbij je betrokken bent bij multinationale bedrijven en grote projecten? Dan heb je die net gevonden.

Wat verwachten we van jou?

 • Je coördineert de opstart van nieuwe transacties en blijft lopende kredieten opvolgen.
 • Tijdens bankiersvergaderingen neem je een modererende rol op en vertolk je de stem van de banken.
 • Je adviseert de verschillende partijen die bij het krediet betrokken zijn over hun rechten en plichten. Hiervoor sta je in contact met juridisch en technisch adviseurs.
 • Ook de praktische kant van het dossier neem je voor je rekening: opnames, fee-betalingen, interestafrekening, … Zo verloopt alles correct.
 • Je houdt je teamverantwoordelijke en de Global Agent op de hoogte van de performance van je portefeuille.

Jouw troeven?

 • Je communiceert graag, helder en overtuigend in het Nederlands en Engels. Doe je dat ook vlot in het Frans? Dat is zeker een pluspunt.
 • Je ziet het als een boeiende uitdaging om met diverse interne en externe partijen samen te werken en voortdurend met andere professionals in contact te zijn.
 • Om deadlines te halen, stel je je flexibel op en heb je de reflex om prioriteiten te stellen. Zo lukt het je om verschillende kredietdossiers tegelijk te coördineren.
 • Je werkt graag zelfstandig, maar draagt ook actief bij tot de goede sfeer in het team. En dat mag je ook van je collega’s verwachten ;-)
 • Bij voorkeur volgde je een universitaire opleiding in een economische of een juridische richting.
 • Ken je al iets van kredietverlening en kredietprocessen? Dat is zeker een meerwaarde, maar niet noodzakelijk.

Wat hebben we je te bieden?

 • Bij ons ben je zeker van een uitstekende onboarding, collegialiteit en een aangename werksfeer. Je collega’s zullen je warm verwelkomen en goed begeleiden bij je opstart.
 • Doorheen je hele loopbaan bij KBC moedigen we je aan om verder te groeien als persoon en als professional. Je kan opleidingen volgen waarin je je hard en soft skills verder aanscherpt.
 • Onze werkplekken zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan ook deels thuiswerken, als je dat wil. 
 • Flexibele werkuren helpen je om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen.
 • We bieden jou een contract van onbepaalde duur en een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen. Sounds familiar? Tuurlijk, dit lees je in elke vacature. KBC maakt het verschil met een uitgebreid flexpakket. Te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. De verschillende voordelen - groot en klein - bespreken we graag met jou tijdens je sollicitatiegesprek.

Maak jij mee het verschil?


Dankzij de diversiteit aan projecten verwerf ik elke dag nog nieuwe inzichten in kredietverlening en de juridische aspecten ervan, maar kan ik ook mijn commerciële skills steeds verder aanscherpen. Dit is zowat de Champions League van Corporate Banking :-)

Eline

Google Maps
Google Maps