Legal Consultant

Legal Consultant
Région: Molenbeek
Expérience nécessaire: 2 ans
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: ID77671
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Créé en 2005, KBC Groupe est issu de la fusion entre KBC Bancassurance Holding et sa société mère Almanij. KBC Bancassurance Holding avait vu le jour en 1998, le résultat également d'une fusion de trois organismes financiers belges. L'historique de la société est marqué par une expansion fructueuse dans les pays émergents d'Europe centrale qui sont entrés dans l'Union européenne le 1er mai 2004 c.a.d. la Hongrie, la Pologne, la Tchéquie et la Slovaquie. KBC occupe environ 50 000 employés et compte 12 millions de clients.


Wat houdt deze vacature in?

Welkom in het Operational Excellence Center van Group Legal! Bij ons draait alles om simplicity, want hoe eenvoudiger onze juristen werken hoe beter, toch?

Als Legal Consultant versterk je een fijn team van 7 gedreven collega’s. Samen zijn we één van de 3 subteams van het Operational Excellence Center. Elke consultant ondersteunt een bepaald team van de afdeling Group Legal. 

Samen zorgen we ervoor dat dossiers beheerd en correct afgewerkt worden. Onze sterktes en competenties binden ons als team. Daarnaast zijn we absoluut voortrekkers in de verdere digitalisering van Group Legal. Misschien omschrijven onze 4 Must Win Battles nog wel het best waar we voor staan: “We challenge and share our expertise”, “We bring solutions”, “We embrace efficiency in everything we do” en “We act as one”.

Jouw focus zal in eerste instantie liggen op het ondersteunen en uitvoeren van activiteiten binnen het corporate team. Je ontfermt je over onze corporate housekeeping, zodat we al onze vennootschapsrechtelijke en administratief-juridische verplichtingen nakomen. Na enige tijd krijg je zeker de kans om extra uitdagingen aan te gaan.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bouwt een netwerk uit binnen de afdeling Group Legal en leert zo je interne klant goed kennen.
 • Je bent een voortrekker van verdere digitalisering binnen Group Legal en KBC.
 • Je zet je schouders onder corporate housekeeping. Zo ondersteun je de vennootschapssecretarissen bijvoorbeeld met de organisatie van de algemene vergadering, het beheer van corporate documentatie, UBO, kapitaaltransacties, contacten met de notaris en notificaties aan toezichthouders. 
 • Je streeft ernaar om documenten en methodes zo veel mogelijk te standaardiseren.
 • Je deelt kennis met je directe collega’s en interne klanten.

Jouw troeven?

 • Je hebt idealiter een diploma rechtspraktijk.
 • Je durft verantwoordelijkheid en initiatief te nemen, want jij werkt resultaatgericht aan je missie: werkmethodes steeds verder verbeteren en vereenvoudigen. Beslissingen nemen en knopen doorhakken? Voor jou geen probleem.
 • Ook wanneer een situatie verandert, of wanneer er tijdsdruk is, hou jij het hoofd koel. Je blijft het groter geheel zien en stelt prioriteiten.
 • Is er een probleem, dan focus je op een oplossing.
 • Net als je collega’s ben je ondernemend, leergierig en deel je graag je kennis met anderen. 
 • Je ziet jezelf als een teamplayer en een bruggenbouwer

Wat hebben we je te bieden?

 • Er is een losse sfeer in ons team met ruimte voor een kwinkslag. We luisteren graag naar je inbreng!
 • Reken op een uitdagende functie met end-to-end verantwoordelijkheid en veel autonomie in je job.
 • Naast on-the-job learning investeren we in jou met een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen. Je wordt aangemoedigd om te blijven groeien als persoon en professioneel en krijgt hiervoor de nodige coaching.
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur en een competitief loon. Je kan ook kiezen uit een waaier aan extralegale voordelen.
 • Onze werkplekken zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan ook deels thuiswerken, als je dat wil.
 • Dankzij flexibele werkuren kan je je werk en je privéleven op elkaar afstemmen. 

Maak jij mee het verschil?

"Wat mij bevalt aan de job van Legal consultant is de afwisseling, uitdaging. Deze job is het voorbeeld van Flexible en Agile te werken. Enerzijds is er het aspect ondersteuning van de legal teams waarbij je deel uitmaakt van de dagelijkse werking van een specifiek team. Die ondersteuning gaat van administratie tot zelfstandig dossierbeheer. De onderliggende materies per team zijn afwisselend en door de praktijk en samenwerking met de juridische adviseurs leer je praktisch dagelijks iets nieuws. Daarnaast is er de overkoepelende opdracht nl de werking van het team of van verschillende teams kritisch en/of anders te bekijken. Mogelijke vereenvoudigen en/of andere werkwijze te bedenken en voorstellen. Een mooie uitdaging !"

Koen

Respect en inclusie, daar staan we voor bij KBC.

We geloven dat dankzij de eigenheid van onze medewerkers en diversiteit binnen onze teams, grootse verwezenlijkingen mogelijk worden. Daarom rekruteren we nieuwe medewerkers op basis van talenten en motivatie, wat hun achtergrond of hun verhaal ook is.

Wil je meewerken aan ideeën en oplossingen die onze klanten en onze samenleving vooruithelpen?
Wil je er mee naar streven om dé referentie zijn in de financiële sector, door elke dag opnieuw in te zetten op vernieuwen, vergroenen en verbinden?

En dat alles bij een “Top Employer”?

Aarzel dan niet om te solliciteren, zodat we je leren kennen.
En misschien schrijf jij binnenkort samen met ons aan dit boeiende verhaal.

Google Maps
Google Maps