Portalus logo

Loyaliteit en parentificatie: anders kijken naar ouder-kind relaties (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

Over deze webinar

Hoe kunnen we anders kijken naar ouder-kindrelaties vanuit de inzichten rond het thema van parentificatie en de reflectie naar de juridische context?

In dit webinar licht psychotherapeut Inge Pauwels ‘loyaliteit en parentificatie’ a.d.h.v. literaire en audiovisuele fragmenten toe. Deze begrippen kom ongetwijfeld vaak voor binnen het jeugd- en familierecht. En op deze manier kunnen jullie als mens en als professioneel mandaat op een andere manier kijken naar deze beide begrippen. Allereerst wordt er kennis gemaakt met het contextueel gedachtegoed waaruit de begrippen voortkomen. Daarna wordt er gekeken naar de praktische invulling. ‘Hoe kunnen we loyaliteit en parentificatie begrijpen?’. Om vervolgens over te gaan naar de 4 dimensies dat het contextueel denkkader typeert. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de implicaties van loyaliteit en parentificatie op die 4 dimensies.

Docent

Inge Pauwels | erkend psychotherapeut

Thema's

AGENDA

  • Contextueel denkkader
  • Hoe kunnen we loyaliteit begrijpen?
  • Wat is parentificatie?
  • Implicaties op de 4 contextuele dimensies
  • Anders kijken naar ouder-kindrelaties

Over de docent

Inge Pauwels is erkend psychotherapeut en master in de kunstwetenschappen. Ze heeft haar eigen psycho-therapie praktijk in Ronse waar ze zowel individuele therapie als relatietherapie aanbiedt aan volwassenen. De voorbije jaren heeft ze zich gespecialiseerd in systemisch-contextueel denken, in gehechtheidsgerichte therapie en in rouwtherapie. Binnen die periode werd ze gepassioneerd door alles wat er beweegt binnen de interpersoonlijke biologie en hechtingswetenschappen. Hierdoor is ze zich ook gaan verdiepen in wetenschappelijke modellen zoals de Emotionally Focused Therapy (EFT) en de Attachment-Based Family Therapy (ABFT). De modellen vertellen hoe mensen in relaties die voor hen belangrijk zijn, een veilige verbinding kunnen cre&#

Meer Opleidingen & Events

Portalus logo

Moord en doodslag - capita selecta uit recent…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - Procedurefouten, het einde van de vri…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - De rol van de gerechtspsychiater (1u)…

On Demand

Webinar
dotted_texture