22/04/16

Clifford Chance benoemt twee nieuwe vennoten in Brussel en wordt ook tweemaal bekroond op de IFLR Europe Awards

Het internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft 24 advocaten benoemd tot vennoot, waaronder Niek De Pauw en Alexandre Ooms in Brussel.

Niek De Pauw wordt vennoot in de praktijkgroep vennootschapsrecht van het kantoor, met specialisatie in nationale en internationale M&A transacties, algemeen vennootschapsrecht en aandelenkapitaalmarkten. Niek heeft een uitgebreide ervaring in openbare en private overnames en verkopen, herstructureringen, joint ventures, private equity transacties, beursintroducties, openbare aanbiedingen en private plaatsingen.

Alexandre Ooms wordt vennoot in de praktijkgroep fiscaal recht van het kantoor, met specialisatie in internationale fiscaliteit, fusies en overnames en financiële fiscaliteit. Alexandre wordt aanbevolen als fiscaal advocaat in de internationale juridische gidsen en heeft een uitgebreide ervaring in vastgoedtransacties, private equity en herstructureringen.

Beide promoties gaan in op 1 mei 2016 en brengen het totaal aantal vennoten in het Brussels kantoor op 11.

Clifford Chance heeft vandaag ook aangekondigd dat het kantoor in Brussel zowel de prijs van "Beste Belgische advocatenkantoor" als die van "M&A Transactie van het Jaar" won op de prestigieuze IFLR Europe Awards 2016.

De prijs van "Beste Belgische advocatenkantoor" weerspiegelt de erkenning van Clifford Chance als toonaangevend internationaal advocatenkantoor in België. Clifford Chance Brussel onderscheidt zich als een sterke speler in dossiers op het raakvlak tussen vennootschapsrecht en bank- en financieel recht, evenals als één van de topspelers in het mededingingsrecht en inzake fiscaliteit en vastgoedrecht.

"The Clifford Chance lawyers are outstanding individuals who provide fantastic support to their clients; their skill, experience and client focus are without compare." "I have been impressed with the firm's focus on delivering the right advice at the right level of detail."

“The team are practical and to the point, very much on time and going beyond expectations regularly.” […] “They are a very professional team,” zegt een senior financiële cliënt. “They are able to deliver high quality advice in very short deadlines and are pragmatic and solution minded.” 

Een van de recente hoogtepunten voor het kantoor in Brussel was de rol die het speelde in de zaak AB InBev / SABMiller, een van de grootste M&A transacties ooit. De pas gepromoveerde vennoten Niek De Pauw en Alexandre Ooms adviseerden de voornaamste aandeelhouders van AB InBev over de Belgische vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten van de transactie, met een bijzondere betrokkenheid op het structureren van de transactie.

Clifford Chance won de prijs van "M&A Transactie van het Jaar" voor het mededingingsrechtelijk advies dat het kantoor verleende in het kader van de overname door General Electrics van Alstoms energietak, inclusief de indiening van een pakket remedies bij de Europese Commissie. Het team stond onder leiding van Tony Reeves, vennoot mededingingsrecht in Brussel, en bestond uit counsel Jim Back en advocaten-medewerkers Katharine Missenden en Pierre Cavaillé.

Bert De Maeyer, managing partner van het kantoor in Brussel, reageerde als volgt: "Deze prijzen zijn een fantastische verwezenlijking voor ons kantoor in Brussel. Ze belonen de toewijding en het talent van ons team. We zijn trots dat onze pragmatische en commerciële aanpak, evenals onze technische expertise, algemeen erkend en gewaardeerd worden. We zijn in het bijzonder verheugd dat deze prijzen er komen bovenop de promotie van Niek De Pauw en Alexandre Ooms tot vennoot in ons kantoor in Brussel. Deze promoties onderstrepen onze strategie om in België het internationaal advocatenkantoor bij uitstek te zijn voor cliënten. Niek en Alexandre worden door cliënten geprezen omwille van de kwaliteit van hun expertise, hun uitstekende cliëntenvaardigheden en hun oplossingsgerichte aanpak. Ik feliciteer hen met hun indrukwekkende parcours tot nu toe en ik kijk er enorm naar uit om met hen samen te werken en onze Belgische praktijk verder uit te bouwen."

dotted_texture