01/02/15

Philip Daenen benoemd tot vennoot bij Curia

Philip Daenen is benoemd tot vennoot bij het full-service kantoor Curia. Hij zal nu samen met Bart Windey het team handels- en vennootschapsrecht van Curia leiden. Philip's praktijk is hoofdzakelijk transactioneel en hij heeft een uitgebreide ervaring in (private) M&A en private equity transacties.

Philip studeerde rechten aan de KU Leuven (2004) en bracht een jaar van zijn rechtenstudies door aan de Université Panthéon-Sorbonne in Parijs. Hij is tevens houder van een "Diplôme d'Etudes Spécialisées en droit fiscal" (ULB, 2005), een LL.M. (University of Pennsylvania Law School, 2009) en een Business and Law Certificate (Wharton, 2009). Philip is tevens een B.A.E.F. Honorary Fellow.

Hij begon zijn professionele loopbaan (2005) aan de balie te Brussel bij het kantoor Liedekerke en nadien bij Baker & McKenzie. In 2013 versterkte Philip het Curia-team en werd in 2015 partner.

Van 2006 tot 2011 was Philip verbonden aan het Instituut voor Handels- en Verzekeringsrecht bij Professor Herman Cousy aan de KU Leuven.

Philip is auteur van diverse bijdragen in Belgische en buitenlandse tijdschriften.

dotted_texture