01/07/24

Stibbe Brussel versterkt Vastgoed- en Energiepraktijk met twee nieuwe partners

Het Brusselse kantoor van Stibbe heeft Anneleen Quirynen (Real Estate, Construction & Projects) en Lothar Van Driessche (Energy, Industry & Utilities) tot partner benoemd. De promotie van Anneleen gaat in op 1 juli 2024. Lothar vervoegt Stibbe als partner per 1 augustus 2024. Deze strategische benoemingen versterken de Real Estate, Construction & Projects en Energy, Industry & Utilities praktijken, en stellen het kantoor in staat om cliënten optimaal te adviseren en te ondersteunen bij complexe juridische vraagstukken.

Anneleen Quirynen: Partner Real Estate, Construction & Projects

Anneleen Quirynen begon haar carrière bij Stibbe in 2012. Ze is gespecialiseerd in het adviseren over grootschalige publiek-private samenwerkingen (PPS), het opstellen en onderhandelen van Design, Build, Finance, Maintain and Operate (DBFM(O)) contracten, vastgoedprojecten in de publieke sector en het opzetten van vastgoedstructuren. Als veelzijdig advocaat en steunend op haar ervaring in projectmanagement begeleidt Anneleen complexe projecten van A tot Z. Ze biedt tevens bijstand aan aannemers, projectontwikkelaars, architecten en derden gedurende alle fasen van bouwprojecten. Anneleen beschikt over uitgebreide expertise inzake het opstellen van contracten, onderhandelingen, bemiddeling en juridische procedures. Haar benoeming als partner, samen met de 30+ jaar ervaring van Rony Vermeersch en de succesvolle transactionele vastgoedpraktijk van Matthias Maselis, verzekert de versterking en toekomstige groei van Stibbe's Real Estate, Construction & Projects praktijk.

Lothar Van Driessche: Partner Energy, Industry & Utilities 

Lothar Van Driessche vervoegt Stibbe met diepgaande transactionele expertise en ruime ervaring in energie- en infrastructuurprojecten. Zijn grondige kennis van energierecht, elektriciteits- en gasmarkten en gereguleerde infrastructuur wordt aangevuld door zijn ervaring in risicoanalyse, het opstellen en onderhandelen van commerciële energiecontracten, en het adviseren over transacties binnen de energiesector. Lothar zal de positie van Stibbe in de energiesector versterken, waardoor de energiepraktijk voortaan alle aspecten van energierecht en energiegerelateerde transacties kan behandelen. Lothar zal de Energy, Industry and Utilities praktijk in Brussel leiden, in nauwe samenwerking met senior energiereguleringsspecialist Frederik Vandendriessche, en met ondersteuning van experts uit de Corporate & Finance, Real Estate, Construction & Projects, Environment & Planning, Public en IP praktijken.

Wouter Ghijsels, Managing Partner van Stibbe Brussel:We feliciteren Anneleen en Lothar met deze mijlpaal in hun carrières en heten Lothar van harte welkom als onze nieuwe collega. Met de benoeming van next-generation talent Anneleen investeert Stibbe in de verdere groei van zijn Construction & Projects praktijk. Samen met Rony Vermeersch zal zij het Belgische infrastructuurlandschap verder vormgeven en Stibbe's leidende marktpositie in PPS en DBFMO-contracten garanderen.
De benoeming van Lothar Van Driessche als partner binnen onze Energy, Industry & Utilities praktijk is een logische stap in de verdere ontwikkeling van ons full-service model. Hierdoor kan Stibbe cliënten optimaal bijstaan in alle aspecten van hun transitie naar een duurzamere en energie-efficiëntere toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat Stibbe met deze partnerbenoemingen zijn leidende marktpositie in deze praktijkgebieden voor de komende jaren kan waarborgen.

dotted_texture