21/11/23

De Groote – De Man wint de Trends Impact Award in de categorie Welzijn

Advocatenkantoor De Groote - De Man heeft de Trends Impact Award heeft gewonnen in de categorie ‘welzijn’. De Groote - De Man prijkt nu op de lijst van de 'Most Sustainable Companies' voor 2023.

Hier vindt u de link naar het artikel in de Trends: https://trends.knack.be/ondernemen/advocatenkantoor-de-groote-de-man-is-rebels/ 

Deze opwindende prestatie volgt op hun eerdere succes in Londen vorige maand, toen ze tijdens de prestigieuze Financial Times Innovative Lawyers Awards ‘Standout’ werden, in de categorie ‘People Management’.

De Groote - De Man blijft het enige en allereerste Belgische advocatenkantoor dat overstapt ‘van billable hours naar quality hours’. 

De Groote - De Man heeft herhaaldelijk bewezen voorop te lopen in de juridische sector dankzij hun innovatieve benaderingen en oplossingen voor cliënten in diverse sectoren.

Jeroen De Man, Founder: “Dus wat hebben we gedaan? We bedachten een plan dat draait om omzet en EBITDA (n.v.d.r. de winst voor de aftrek van interest, belastingen, afschrijving en afboekingen). We hebben het systeem van declareerbare uren afgeschaft en met onze teams besproken welke omzet ze draaien op een jaar tijd. Hoe ze dat doen, bespreken ze onderling. Hoeveel geld elke advocaat wil verdienen en hoeveel ze willen werken is diens eigen beslissing. Als je bijvoorbeeld een doel stelt van 1 miljoen euro omzet en je kunt dat in een maand bereiken, dan kun je in theorie 11 maanden vakantie nemen..”

Corporate rebels plan

De Groote - De Man heeft erkenning gekregen voor hun innovatieve benadering die wereldwijd de aandacht trekt. Als visionaire pioniers in hun branche hebben ze het traditionele factureringsmodel op basis van aanrekenbare uren volledig verlaten. In plaats daarvan hebben ze een baanbrekend systeem geïntroduceerd waarbij advocaten de controle hebben over hun eigen inkomsten en werkschema's.

Dit vooruitstrevende systeem draait om vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Advocaten worden niet langer beoordeeld op basis van gewerkte uren, maar hebben de vrijheid om hun eigen verdiensten en werktijden te bepalen. Dit transparante model bevordert een stimulerende omgeving waarin iedereen elkaars salaris kent en waar intrinsieke motivatie, creativiteit en teamwork gedijen.

Dit systeem heeft bovendien tot gevolg dat advocaten zich beter kunnen wapenen tegen burn-out, er een betere work-life verhouding is (waar de sector niet voor gekend staat)  en mensen beoordeeld worden omwille van hun intrinsieke kwaliteiten en niet enkel op de vraag hoeveel ‘billable hours’ ze kunnen draaien.

Ingrid De Poorter, Managing Partner: We zijn nu al 10 maanden bezig, en we merken dat onze medewerkers steeds minder de nadruk leggen op factureerbare uren en meer overstappen op vaste prijzen. Dit betekent dat onze medewerkers zich steeds meer inspannen om dezelfde resultaten te behalen in minder tijd dan voorheen. Klanten zijn tevreden omdat ze nu een vast bedrag betalen en zekerheid hebben over de kosten. Medewerkers zijn eveneens blij, omdat ze door efficiënter te werken meer omzet kunnen genereren en tegelijkertijd meer vrije tijd hebben. Alles is met elkaar verbonden.

De Groote – De Man hoopt dankzij deze erkenning voor hun model dat dit een doorbraak kan zijn in de advocatuur en de consultancy wereld, nu dit kan leiden tot een betere work-life verhouding in de sector en een grotere tevredenheid van advocaten in hun job. Dit komt de hele sector ten goede nu er op die manier minder leegloop zal zijn van kwaliteitsvolle mensen naar andere sectoren.

dotted_texture