17/11/22

Olivier Bertin, specialist in fiscale geschillen, vervoegt Bird & Bird Brussel als vennoot

Het internationale advocatenkantoor Bird & Bird heeft specialist fiscale geschillen Olivier Bertin aangetrokken als vennoot in Brussel. 

Olivier maakt de overstap naar Bird & Bird van Daldewolf, waar hij mee het fiscaal-juridische team leidde. Hij beschikt over meer dan 30 jaar ervaring, is gespecialiseerd in fiscale geschillen en werkt daarvoor nauw samen met toonaangevende Belgische ondernemingen in uiteenlopende sectoren, van media tot technologie, biowetenschappen en non-profit. Olivier geeft ook advies in andere domeinen van het fiscale recht, zoals herstructureringen, fiscale planning, due diligence, fiscale rulings, aandelenoptieplannen en internationale tewerkstelling. Verder is hij hoogleraar fiscale geschillen aan de Belgische universiteiten UCLouvain en ULiège. 

Het gereputeerde fiscale team van Bird & Bird in Brussel, dat geleid wordt door Brent Springael en gespecialiseerd is in onderzoek en ontwikkeling (O&O) en fiscale innovatie, krijgt bovendien de versterking van twee nieuwe advocaat-medewerkers, Julien Colson en Inesse Akalay, en verwacht nog meer aanwervingen in de toekomst. Olivier zal samen met Brent het toenemende aantal fiscale geschillen in goede banen leiden en het team helpen om cliënten te adviseren in geschillen en consultingkwesties. 

Anne Federle en Benoit van Asbroeck, co-managing partners voor het Brusselse kantoor van Bird & Bird: “Wij heten Olivier van harte welkom bij de Brusselse vestiging van Bird & Bird. Als doorgewinterd fiscaal advocaat is Olivier een grote aanwinst voor ons. Samen met fiscaal vennoot Brent Springael zal hij onze fiscale praktijk verder uitbouwen. Welkom bij het team, Olivier!” 

Andy Brown, hoofd Tax Practice bij Bird & Bird: “Nu de Belgische fiscale markt steeds complexer wordt, zal Olivier van cruciaal belang zijn om onze cliënten te adviseren op het vlak van fiscale geschillen, O&O, innovatie en op technologie gerichte incentives. Dankzij zijn uitstekende reputatie in fiscale geschillen is hij de juiste persoon om onze fiscale praktijk in Brussel te diversifiëren en uit te breiden.” 

Olivier Bertin: “Ik kijk ten zeerste uit naar de samenwerking met het fiscale team om onze cliënten in België een fiscaal totaalaanbod te bieden. Het vooruitzicht om bij Bird & Bird aan de slag te gaan voor een internationaal kantoor met een wereldwijd bereik, spreekt me enorm aan. Ik wil dan ook een belangrijke rol spelen in de uitbreiding en de strategische oriëntatie van het fiscale team in Brussel.” 

dotted_texture