21/09/22

DALDEWOLF - Het team "Europees Recht" blijft groeien

Na de aankondiging van de benoeming van Anaïs Guillerme als partner op 1 juli, heeft DALDEWOLF het genoegen om twee nieuwe medewerkers te verwelkomen in het team ‘Europees Recht’: Marianne Brésart en Wadii Miftah.

Deze twee nieuwe medewerkers versterken het bestaande team, dat nu zeven advocaten telt. Thierry Bontinck: « Zowel de promotie van Anaïs tot partner als de aanzienlijke ontwikkeling van ons cliënteel vereisten een uitbreiding van het team. Dit zal toelaten ons hoog niveau van bekwaamheid, nauwkeurigheid en beschikbaarheid, ten dienste van onze klanten aan te houden. »

Marianne Brésart, Senior Associate, is advocaat bij de Balies van Luxemburg en Brussel. Voordat zij bij DALDEWOLF in dienst trad, werkte zij acht jaar in een team gespecialiseerd in Europees recht bij een toonaangevend advocatenkantoor in Luxemburg en adviseerde zij talrijke cliënten in zowel de openbare als de particuliere sector. Haar multidisciplinaire ervaring omvat vele aspecten van het EU-recht, in het bijzonder internationale sancties in het kader van het buitenlands beleid van de Europese Unie, alsook staatssteun (met inbegrip van diensten van algemeen economisch belang) en ambtenarenrecht.

Wadii Miftah, Junior associate, behaalde een LL.M in EU-recht aan de Universiteit van Luik en een Master in de rechten aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve. Hij kwam bij DALDEWOLF na verschillende stages bij vooraanstaande advocatenkantoren alsook bij de mededingingsautoriteit.

Het EU-team van DALDEWOLF biedt diensten aan op het gebied van de interne markt, audits en onderzoeken met betrekking tot de financiële belangen van de EU, gereglementeerde beroepen, gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (inclusief sancties), Europese contracten, Europees en internationaal ambtenarenapparaat, met bijzondere aandacht voor de eerbiediging van de grondrechten. Anaïs Guillerme en Thierry Bontinck hebben ook erkende ervaring in procedures voor het Hof van Justitie van de EU.

Patrick De Wolf, Managing Partner, voegt hieraan toe: « Marianne en Wadii versterken de dynamische ontwikkeling van DALDEWOLF. Het team ‘Europees recht’ is meer dan ooit in staat zijn rol als toonaangevend advocatenkantoor in het hart van de Europese Unie, op zich te nemen »

dotted_texture