IMPOSTO AdvocatenAdres:
IMPOSTO Advocaten CVBA President Kennedypark 41
B-8500 Kortrijk
Belgium
URL: http://www.imposto.be

IMPOSTO Advocaten is een onafhankelijk advocatenkantoor, gespecialiseerd in het fiscaal recht, het vennootschapsrecht, het vermogensrecht en het ondernemingsrecht, zowel in advies als in geschillen.

Onze missie is het bijstaan van Familiebedrijven in hun belangrijkste dimensies: Fiscaliteit, Vermogen & Ondernemen. We houden daarbij sterk aan een doorgedreven en efficiënte samenwerking met de ondernemers en hun raadgevers, in eerste instantie de accountant, de boekhouder, de bedrijfsrevisor, de notaris en de bankier.

Juridische hoofdgebieden :[ infos ]


Tax
Litigation
Corporate | Commercial | Economic


Regio :

Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen


Contact

Geen Contact

Geen vacatures
Geen nieuws

Inzagerecht belastingplichtige onder druk: pleidooi voor eerherstel van een grondrecht!
28/02/2022

Het lijkt in de fiscale praktijk wel meer en meer voor te komen. De fiscale administratie die weigert toegang te geven tot het (volledig) administratief dossier. Dit gebeurt zowel in de administratieve fase van de fiscale procedure als voor de rechtbank.

 

>Read more

Inwerkingtreding algemene antimisbruikmaatregel: Cassatie wijst standpunt fiscus af!
28/12/2021

Sinds de invoering van de nieuwe algemene antimisbruikbepaling woedt een hevige discussie over de inwerkingtreding van deze bepaling. Deze discussie werd recent beslecht door het Hof van Cassatie in het voordeel van de belastingplichtige. Het Hof van Cassatie oordeelde dat de belastingadministratie de nieuwe algemene antimisbruikbepaling niet kan toepassen op een geheel van rechtshandelingen waarbij bepaalde van die rechtshandelingen reeds plaatsvonden vóór de inwerkingtreding van deze bepaling (Cassatie 25 november 2021, F.20.0058.N). â€‹

>Read more

Het lot van liquidatiereserves bij geruisloze fusies en partiële splitsingen: verlies liquidatieheffing!
23/07/2021

Heel wat vennootschappen maken op vandaag gebruik van het regime van de liquidatiereserves. Mits betaling van een liquidatieheffing van 10% kunnen liquidatiereserves bij liquidatie van de vennootschap belastingvrij aan de aandeelhouder-natuurlijke persoon worden uitgekeerd

>Read more

Vergissingen in de jaarrekening
20/03/2021

Gentse Hof bevestigt : rechtzetting werkt fiscaal door, ook bij taxshelter-vergissingen!

>Read more

Click here to see the ad(s)

Direct links

LexGO Network