IMPOSTO AdvocatenAdres:
IMPOSTO Advocaten CVBA President Kennedypark 41
B-8500 Kortrijk
Belgium
URL: http://www.imposto.be

IMPOSTO Advocaten is een onafhankelijk advocatenkantoor, gespecialiseerd in het fiscaal recht, het vennootschapsrecht, het vermogensrecht en het ondernemingsrecht, zowel in advies als in geschillen.

Onze missie is het bijstaan van Familiebedrijven in hun belangrijkste dimensies: Fiscaliteit, Vermogen & Ondernemen. We houden daarbij sterk aan een doorgedreven en efficiënte samenwerking met de ondernemers en hun raadgevers, in eerste instantie de accountant, de boekhouder, de bedrijfsrevisor, de notaris en de bankier.

Juridische hoofdgebieden :[ infos ]


Tax
Litigation
Corporate | Commercial | Economic


Regio :

Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen


Contact

Geen Contact

Geen vacatures
Geen nieuws

De CFC-regels in de vennootschapsbelasting : verschuiving van winst naar vluchtlanden geviseerd!
25/01/2021

In de strijd tegen kunstmatige winstverschuivingen naar zogenaamde vluchtlanden kent ook België sinds aanslagjaar 2020 zogenaamde CFC-regels.

>Read more

Fiscaal misbruik: belastingvrije kapitaalverminderingen in ‘oude holdings’ buiten schot
18/09/2020

De belastingadministratie voert de laatste jaren een campagne tegen belastingvrije kapitaalverminderingen in private holdings. De nieuwe tekst van de algemene antimisbruikbepaling voorzien in artikel 344, §1 WIB’92 biedt de administratie de nodige munitie om belastingvrije kapitaalverminderingen te herkwalificeren in belaste dividenduitkeringen. Maar steeds meer rechtspraak bevestigt dat dit nieuwe aanvalswapen haar beperkingen kent. Zo kan het enkel worden ingezet tegen holdings opgericht na de inwerkingtreding van de nieuwe tekst van artikel 344, §1 WIB’92. Kapitaalverminderingen in ‘oude holdings’ blijven op die manier buiten schot…   

>Read more

Afschaffing Kaasroute vanaf 1 december 2020: wat blijft mogelijk?
12/09/2020

In de Kamer is nog steeds een wetsvoorstel hangende met als doel de onbelaste schenking van roerende goederen via buitenlands notaris, de zogenaamde kaasroute, vanaf 1 december 2020 onmogelijk te maken. Vooral voor de successieplanning van aandelen in vennootschappen kan deze wetswijziging een streep door de rekening betekenen, al biedt het Vlaams gunstregime voor familiebedrijven een uitweg.    

>Read more

Vlaamse fiscale regularisatie gaat zijn laatste maanden in!
03/08/2020

In Vlaanderen is vandaag een wetgevend kader voorzien voor het regulariseren van erfbelasting en/of registratiebelasting die in het verleden ten onrechte niet zou zijn voldaan.  

>Read more

Click here to see the ad(s)

Direct links

LexGO Network