24/07/18

Hasselts kantoor Gevers trekt naar Corda Campus

"Besef dat Limburgse bedrijven hun intellectuele eigendom moeten beschermen, groeit"

Het Hasseltse kantoor van Gevers, Belgisch marktleider op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten (octrooien en merken), is verhuisd naar de boomende Corda Campus. Potentiële en bestaande klanten bevinden zich er op loopafstand. "De afgelopen tien jaar zijn de Limburgse bedrijven sterk gegroeid en zich meer op export gaan richten. Ze gaan de concurrentie aan met de hele wereld, maar dat betekent ook dat die wereld met hen kan concurreren. We merken dat het bewustzijn dat ze hun intellectuele eigendom moeten beschermen, groeit", klinkt het bij Gevers.

Limburgse expansie stimuleren

Het Hasseltse kantoor van Gevers, dat tien jaar geleden opgericht werd om dichter bij het groeiende Limburgse cliënteel aanwezig te zijn, verhuisde recent van het centrum naar de Corda Campus. Daar heeft het alle faciliteiten voorhanden, maar bevindt het zich ook vlakbij potentiële en bestaande klanten.

De Corda Campus is een boomende site met ambitieuze bedrijven. Gevers zelf heeft de ambitie om lokale groei te helpen stimuleren en met een kantoor op de Corda Campus zit het middenin het actiegebied. "De afgelopen tien jaar zijn de Limburgse bedrijven sterk gegroeid en zijn ze zich meer op export gaan richten. Zo tonen de cijfers dat hun export sinds 2010 aanzienlijk meer gestegen is dan in de rest van Vlaanderen", aldus Bram Dejan, die de Hasseltse vestiging leidt. "Limburgse bedrijven gaan de concurrentie aan met de hele wereld, maar dat betekent ook dat die wereld met hen kan concurreren. We merken dat het bewustzijn dat ze hun intellectuele eigendom – merken, octrooien en zakengeheimen – moeten beschermen, groeit."

Speciaal voor innovatieve bedrijven, start-ups en kmo’s die volop in beweging zijn, ontwikkelde Gevers ook een apart programma: GeversUp. Het brengt hen in contact met specialisten op alle IP-vlakken, gaande van octrooien en merken tot fiscaliteit die hierbij komt kijken. Het adviseert hen over de voor hen best mogelijke strategie en denkt mee met hen.

Eerste wapenfeit

Gevers kwam recent terug in handen van de familie Gevers en wordt op dit moment geleid door CEO Gaëlle Gevers – de vierde generatie Gevers. Het bedrijf kreeg onder haar leiding een nieuwe ownership-structuur gebaseerd op een partnership met 25 ‘partners’ – allemaal professionals – uit het Gevers-kabinet zelf. Zij hebben samen 45% van de aandelen in handen en leveren een cruciale bijdrage aan het dynamisme van de Groep. Het Hasseltse kantoor is één van de eerste wapenfeiten van het nieuwe partnership. In Hasselt werken een vijftal intellectual property (IP)-gemachtigden (merken en octrooien) en een vijftal juridische medewerkers.

Gevers is Belgisch marktleider op het vlak van nieuwe merkaanvragen en Europees marktleider voor wat actieve merken betreft. Het beroept zich vandaag de dag op 120 jaar ervaring, in binnen- en buitenland. Zo beschikt het onder meer over kantoren in België (Diegem, Antwerpen, Gent, Hasselt, Luik & Louvain-la-Neuve), Frankrijk en Zwitserland. Het heeft ook een China desk die klanten specifiek bijstaat bij het beheer van hun portefeuille in China, een van dé wereldspelers maar ook het terrein van namaak, en een US desk. Het Hasseltse kantoor staat binnen de US desk specifiek in voor de bedrijven aan de Amerikaanse westkust.

dotted_texture