Portalus logo

De erfbelasting in Vlaanderen (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

About the webinar

In deze on-demand videocursus bespreekt mr. Liesbeth Franck de belangrijkste aspecten van de erfbelasting in Vlaanderen.

Mr. Franck start met het een toelichting van de basisprincipes: wat valt er onder het belastbaar voorwerp en wat is de belastbare grondslag? Hierbij komen ook de tarieven aan bod. Vervolgens verdiept ze zich in de verschillende verminderingen, vrijstellingen en gunstmaatregelen, waaronder die voor familiebedrijven.

Aan de hand van praktische voorbeelden zorgt mr. Franck voor een duidelijk overzicht van de regels en mogelijkheden binnen de erfbelasting in Vlaanderen.

Docent

mr. Liesbeth Franck | Advocaat-vennoot bij Legacy advocaten

Thema's

AGENDA

  • Basisprincipes erfbelasting (Vlaams Gewest)
  • Belastbaar voorwerp/belastbare grondslag
  • Tarieven
  • Verminderingen, vrijstellingen, gunstmaatregelen familiebedrijven
  • Vruchtgebruik

Over de docent

Liesbeth Franck beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van erfrecht, erfbelasting en vermogensplanning. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van complexe planningen voor families en bedrijven die ze begeleidt. Hierbij houdt ze nauwlettend rekening met de persoonlijke wensen en interpersoonlijke relaties die een rol spelen. Liesbeth behaalde haar Licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 2006 en heeft gedurende een periode van 10 jaar haar bekwaamheid als Estate Planner verder ontwikkeld in de private banking- en consultancysector. In 2016 trad ze toe tot de balie van Brussel als advocaat. Met haar rijke ervaring in zowel de bank- als verzekeringssector heeft Liesbeth Franck een bijzondere interesse ontwikkeld

More Trainings & Events

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinar
CREO Business Information & Seminars logo

From Open Banking to Open Finance: FIDA -Expl…

19 Nov

Training
dotted_texture