Portalus logo

De verheimelijking van het onderzoek: feit of fictie? (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

Over deze webinar

In dit debat geven onderzoeksrechter Philippe Van Linthout en strafpleiter Philip Daeninck argumenten aangaande de feitelijke of fictieve aard van de verheimelijking van het onderzoek. Beide sprekers beargumenteren hun mening op een dynamische en heldere manier.

In welke mate is de wijze waarop criminelen aan het werk gaan in de afgelopen jaren veranderd? Maar evengoed, in welke mate is de wijze waarop zij verdedigd worden veranderd? Hoe komt het dat verschillende technieken die de onderzoeksrechters gebruiken in tussentijd volledig gekend zijn en zelfs tegen hen worden gebruikt? En vanwaar heerst het algemeen gevoel bij de advocatuur dat zij heel weinig informatie krijgen over grote delen van het onderzoek? Het vinden van de waarheid à charge en à décharge zal altijd de taak van de onderzoeksrechter blijven terwijl de advocaat ook de taak heeft om controle uit te voeren op de manier waarop het onderzoek is gevoerd. Dit debat biedt ongetwijfeld zéér interessante inzichten aan de rechtsprofessional.

Docenten

Phillipe Van Linthout - Onderzoeksrechter bij de rechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen | Co-voorzitter van de vereniging van onderzoeksrechters | mr. Philip Daeninck - Strafpleiter verbonden aan de balie van Limburg en lid van de Commissie Strafrecht van de OVB | Moderator: Dirk Leestmans - Justitiejournalist bij VRT NWS

Thema's

Volgende onderwerpen worden besproken:

  • De anders wordende werkwijze van de grote georganiseerde criminele bendes.
  • Het gebruik van bepaalde onderzoekstechnieken
  • Waarom wordt bepaalde informatie niet opgenomen in
  • Vertrouwen is goed, controle is beter.
  • Openheid of verheimelijking van het onderzoek

<

Meer Opleidingen & Events

Portalus logo

Moord en doodslag - capita selecta uit recent…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - Procedurefouten, het einde van de vri…

On Demand

Webinar
Portalus logo

DEBAT - De rol van de gerechtspsychiater (1u)…

On Demand

Webinar
dotted_texture