Laga wordt Deloitte Legal
16/01/2020

Het Belgisch advocatenkantoor treedt toe tot een internationaal netwerk dat actief is in 83 landen

Na twee decennia tilt het advocatenkantoor Laga haar nauw samenwerkingsverband met Deloitte naar een hoger niveau en zal vanaf 1 januari 2020 bekend staan als Deloitte Legal. Hiermee krijgt de positionering van legal tech die vier jaar geleden begon concreet vorm. Zo speelt Deloitte Legal in op de veranderingen in het juridische landschap en bouwt het advocatenkantoor voort op Laga’s solide basis op de Belgische juridische markt.

"De toenemende digitalisering stelt gevestigde waarden in vraag. Intussen worden bedrijven groter en breiden ze internationaal uit, waardoor wetgeving een uiterst complexe materie is geworden. Bedrijven verwachten dat hun juridisch adviseurs hen door en door kennen en hechten zeer veel belang aan een naadloze integratie van alle professionele adviesdiensten. Door haar toetreding tot het internationale netwerk van Deloitte Legal is Deloitte Legal Belgium nog beter geplaatst om haar cliënten bij te staan met een multidisciplinaire en grensoverschrijdende aanpak en een ongeëvenaarde kennis van de sector", zegt Danny Stas, Managing Partner Deloitte Legal in België.

Deloitte Legal is een internationaal netwerk dat actief is in 83 landen. Het geeft juridisch adviseurs met verschillende statuten de kans om onder dezelfde naam werkzaam te zijn waardoor cliënten slechts één aanspreekpunt hebben. Dankzij de multidisciplinaire aanpak en sectorkennis van het Deloitte Legal-netwerk kan het kantoor innovatieve diensten leveren die berusten op expertise in meerdere disciplines.

Disruptie in het juridische landschap

Zoals dat in veel sectoren reeds het geval is, wordt ook de juridische sector steeds internationaler. Bedrijven breiden internationaal uit en willen samenwerken met adviseurs die zelf ook wereldwijd actief en georganiseerd zijn. Aangezien de wetgeving steeds complexer wordt, gaan ze op zoek naar oplossingen op maat. Zodoende willen ze zowel juridische als strategische beslissingen kunnen nemen om risico’s in te schatten, met alle betrokken partijen te overleggen en IT-oplossingen te integreren in hun strategie.

Dankzij de toenemende trend om traditionele juridische diensten te koppelen aan technologische mogelijkheden zoals juridische automatisering, de integratie van machine learning en adviesdiensten met technische ondersteuning zoals chatbots, kan er bovendien op een tijds- en kostenefficiëntere manier aan de behoeften van de cliënten worden voldaan.

"Als advocatenkantoor dat continu innoveert en evolueert, willen we meer technologie integreren, innoveren en nog meer omvattende oplossingen bieden die de bedrijven nodig hebben om succesvol te zijn en in een snel veranderende omgeving en op elk moment aan de regelgeving te voldoen. De award die we onlangs in ontvangst mochten nemen, de Trends Legal Award voor Best Law Firm in Legal Tech Innovation, is een erkenning van deze mentaliteit", zegt Danny Stas.

Globaal denken, lokaal handelen

Deloitte Legal blijft efficiënte, praktische en innovatieve juridische oplossingen bieden die precies aansluiten bij de specifieke behoeften van de cliënt. De advocaten zijn gespecialiseerd in een ruime waaier aan disciplines, en door de uitgebreide samenwerking met Deloitte krijgt het kantoor toegang tot de nodige expertise om ook geïntegreerde internationale juridische oplossingen te bieden, terwijl het toch zijn lokale kennis en aanwezigheid behoudt. Dankzij de aansluiting bij het netwerk van Deloitte Legal zal het kantoor een nog beter niveau van juridische expertise kunnen aantrekken en leren van de expertise van anderen, terwijl het zijn dienstverlening aan cliënten verder optimaliseert.

In de komende jaren maakt juridisch advies integraal onderdeel uit van totaaloplossingen voor bedrijven, waarbij advocaten veeleer de rol van bedrijfsadviseur opnemen en niet louter juridisch advies verstrekken. Steeds meer bedrijven erkennen de waarde van juridische input als onderdeel van het risicobeheer bij de uitrol van projecten. Daarom zullen advocatenkantoren niet alleen op zoek gaan naar juridische professionals, maar ook naar niet-traditionele profielen.

"Voor advocatenkantoren die zich op de bedrijfswereld richten komt het er steeds meer op aan het juiste evenwicht te vinden tussen uitmuntend juridisch advies en excellente bedrijfskennis. Met een ruimere waaier aan talent zijn we perfect gepositioneerd om onze cliënten bij te staan met holistische oplossingen, ook buiten België. Ons Belgische kantoor is trots op zijn toetreding tot deze wereldwijde groep van ervaren professionals en op de pioniersrol die het kan spelen om de toekomst van dit boeiende nieuwe netwerk en van de advocatuur vorm te geven", besluit Danny Stas.

Zie ook : Deloitte Legal

LexGO Network