Brusselse advocaten stichten “Belgian Lawyers for Africa – It’s Legal to Care! VZW”
11/07/2019

Younes Sebbarh, Gilles Leyssen en Camille Degrave van de balie van Brussel hebben de vereniging zonder winstoogmerk "Belgian Lawyers for Africa - It's Legal to Care!" opgericht. Enkele jaren geleden zijn de drie advocaten reeds afgereisd naar Malawi, een van de armste landen ter wereld, om in een weeshuis te werken. Met meer dan 1 miljoen weeskinderen, 6,3 miljoen mensen zonder zuiver drinkwater en een extreem lage levensverwachting is Zambia het volgende land waar zij een verschil willen maken. Naast deze zorgwekkende cijfers is Zambia onlangs getroffen door extreme droogte, waardoor de meeste gewassen van de boeren zijn vernietigd en de overlevingsstrijd nog groter is geworden.     

Stap voor stap wilt BLFA duurzame oplossingen bieden door waterputten aan te leggen en landbouwprogramma's te ontwikkelen in de armste gebieden van Afrika.

Gedurende twee maanden zal BLFA een "accelerated bookbuilding" organiseren, waarbij intensief geld wordt ingezameld voor hun gemeenschapsproject in Zambia. Na de succesvolle fondsenwerving zullen Younes, Gilles en Camille naar Afrika afreizen om de aanleg en coördinatie van de waterputten en de landbouwprogramma's te verzekeren.

Dit is opnieuw een voorbeeld dat aantoont dat de advocatuur haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. Indien u of uw kantoor het project wenst te steunen, bekijk dan zeker de website: www.belgianlawyers4africa.be.
 

Brusselse advocaten stichten “Belgian Lawyers for Africa – It’s Legal to Care! VZW” - vind alle juridisch nieuws en over de Balie Brussel op www.lexgo.be, de grootste informatie- en juridische jobsite van België!

LexGO Network