12/07/13

Nieuwe vennoot kantoor Monard-D'Hulst Antwerpen

Het vooraanstaande onafhankelijke Belgische advocatenkantoor Monard - D'Hulst met vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Gent en Kortrijk is verheugd met de komst van Patrick Waeterinckx als partner Ondernemingsstrafrecht.

Met deze toetreding, die kadert in de verdere uitbouw van het kantoor in Antwerpen, versterkt Monard - D'Hulst haar ‘Fraud & White Collar Crime' Practice Group.

Patrick Waeterinckx, 51, vervoegt Monard - D'Hulst na 14 jaar ervaring in andere vooraanstaande advocatenkantoren, 2 jaar ervaring als bankjurist en 12 jaar ervaring als rijkswachter. Patrick is gespecialiseerd in het straf- en strafprocesrecht, in het bijzonder alle facetten van het ondernemingsstrafrecht. Hij heeft in het domein van het ondernemingsstrafrecht een ruime contentieux-praktijk en verleent geregeld advies (liability management, compliance, enz. ...) aan grote en middelgrote-ondernemingen, dit zowel in een Belgische als een internationale context.

Verder is Patrick Waeterinckx praktijklector in het strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit Brussel. Tot voor kort was hij verbonden aan de Universiteit Antwerpen als praktijkassistent strafprocesrecht en de Antwerp Management School als docent. Hij is tevens geregistreerd als forensisch auditor.

Patrick Waeterinckx is auteur van diverse wetenschappelijke bijdragen in tal van tijdschriften en verzamelwerken en regelmatig spreker op wetenschappelijke studiedagen. Hij is lid van de redactie van de tijdschriften Nullum Crimen en RABG.

In een reactie op de komst van Patrick Waeterinckx zegt Geert Hayen, vennoot van Monard-D'Hulst: "We zijn zeer verheugd dat Patrick Waeterinckx ons kantoor heeft vervoegd als vennoot. Onze praktijkgroep ondernemingsstrafrecht met vennoten actief in Brussel, Antwerpen en Hasselt wordt hierdoor fors uitgebreid en dit team kan alle omvangrijke dossiers aan. Patrick zal ook een belangrijke rol kunnen spelen in relatie tot de andere praktijkgroepen waar het strafrecht een steeds groter belang inneemt."

dotted_texture