31/03/23

Afriwise maakt van Afrika een voorloper op het vlak van artificiële intelligentie in de juridische sector

De juridische context op het Afrikaanse continent is op zijn minst uitdagend te noemen. Maar het zijn net die moeilijke omstandigheden en de wil om hier iets aan te veranderen die de bestaansreden vormen van Afriwise. Net daarom ontwikkelde Afriwise een innovatief legal-tech platform van wereldniveau. Vandaag zet Afriwise een grote stap voorwaarts met de overname van Pythagoria, een vooraanstaande AI software-ontwikkelaar. Afriwise wordt nu toonaangevend in de legal tech wereld door haar unieke database van Afrikaanse juridische informatie te verrijken met Pythagoria’s AI software.

Betrouwbare artificiële intelligentie 

In tegenstelling tot andere juridische techbedrijven, ontwikkelde het Belgische Afriwise een model dat technologie, AI en de diepgaande juridische expertise van topadvocaten combineert. In tegenstelling tot andere AI-modellen (denk aan ChatGPT) kan Afriwise daardoor de integriteit van de onderliggende informatie garanderen.  

" Een krachtige technologie vergt meer dan alleen inzetten op AI. Het collaboratieve ecosysteem van Afriwise bevestigt dat de beste oplossingen voor Afrika uit Afrika komen en hoe Afrika opnieuw het voortouw neemt in een bepaalde sector, niet ondanks maar juist dankzij zijn unieke uitdagingen en veelzijdige dynamiek." 

- Afriwise CEO Steven De Backer

Afrika: de perfecte incubator voor innovatie

Bedrijven actief in Afrika weten hoe het gebrek aan actuele en betrouwbare juridische informatie het zakendoen kan belemmeren. Terwijl zelfs elementaire wetten niet altijd gemakkelijk te vinden zijn, zijn er ook andere juridische uitdagingen in Afrika, zoals ongebruikelijke concepten, onvolledige en incoherente rechtskaders, gebrek aan transparantie en, cruciaal, gevestigde praktijken die afwijken van geschreven wetten.  

Elke uitdaging biedt een opportuniteit biedt en daarom startte het Brusselse bedrijf Afriwise in 2018 met een innovatieve aanpak voor het digitaliseren van juridische data in Afrika. Het bedrijf maakt wettelijke en regelgevende data toegankelijk, onder de vorm van praktisch advies, op een online platform. 

Afriwise werkt hiervoor samen met meer dan 130 Afrikaanse advocatenkantoren waarmee de opbrengsten worden gedeeld. Daarmee is Afriwise het grootste samenwerkingsverband in de juridische sector op het Afrikaanse continent. Multinationals, lokale KMO’s en NGO’s doen beroep op Afriwise om hun dagelijkse juridische vragen in meer dan 23 landen op te lossen. De volgende stap voor Afriwise was het introduceren van artificiële intelligentie op dit platform.

Waarom Pythagoria? 

Pythagoria is een in Luxemburg gevestigde ontwikkelaar van op AI gebaseerde applicaties voor informatiebeheer. Pythagoria’s software wordt wereldwijd gebruikt door bedrijven maar ook door openbare instellingen zoals het Hof van Justitie van de Europese Unie. Deze overname zal niet alleen ten goede komen aan bedrijven die beroep doen op Afriwise, maar zal ook bijdragen tot een betere rechtszekerheid in Afrika. 

"De combinatie van Afriwise, haar samenwerking met Afrikaanse advocatenkantoren en de AI van Pythagoria zal juridische kennis nu koppelen aan uiterst slimme en krachtige technologie."

 - Pythagoria oprichter en directeur Pierre-Yves Thomas

Pythagoria ontwikkelt softwareoplossingen voor kennisbeheer, natural language processing, semantische analyse, automatische dataclassificatie en extractie van informatie. Het is gespecialiseerd in de toepassing van AI voor de juridische sector. 

Integriteit van de data als basis

Afriwise gebruikt de kracht van Pythagoria's AI om de toenemende complexiteit van compliance makkelijker te beheren, om processen te automatiseren en om juridische analyse efficiënter te maken. Dit laat haar toe oplossingen aan te bieden zoals AI-gestuurde monitoring van regelgeving en jurisprudentie en AI-gebaseerde API's voor het ontwikkelen van superslimme juridische applicaties .

Stel u voor dat u alle ontwikkelingen over concepten zoals gegevensbescherming kunt monitoren, in tientallen landen, ongeacht de taal. Stel u voor dat u ook onmiddellijk praktisch advies kan raadplegen over de impact van deze ontwikkelingen, opgemaakt door leidinggevende advocaten in elk land en ondersteund door technologie, om bijvoorbeeld korte samenvattingen te maken van de nieuwe wetten en de verplichtingen die hieruit voortvloeien. Dit is voortaan mogelijk.

Door de overname van Pythagoria kan Afriwise haar unieke juridische databases verder optimaliseren met geavanceerdere AI-functies. De combinatie van juridische data, AI en analyses door topadvocaten zorgt voor een uniek aanbod dat zijn gelijke niet kent. In samenwerking met de lokale advokatenkantoren zal de AI van Pythagoria door Afriwise ook worden gebruikt om lokale juridische oplossingen te ontwikkelen.  Dit zal op zijn beurt het leerproces van de AI nog verder versnellen.

AI gecombineerd met menselijke expertise

Afriwise is een legal-tech bedrijf én een uitgever met eigen informatiedatabases.  Deze combinatie van AI en menselijke expertise waarborgt  de integriteit van de data. Afriwise's unieke manier van produceren en up-to-date houden van juridische informatie in samenwerking met advocatenkantoren biedt aanzienlijke voordelen voor het gebruik van AI. Afriwise hoeft niet de noodzakelijke guardrails in te bouwen die andere AI-aangedreven legal-tech bedrijven nodig hebben om te voorkomen dat AI "hallucineert" en ontspoort. Er zijn geen guardrails nodig, omdat Afriwise's AI profiteert van juridische informatie die is opgesteld, op feiten gecontroleerd en bijgewerkt door vooraanstaande advocaten. 

dotted_texture