12/01/23

Promoties bij Crowell & Moring

Advocatenkantoor Crowell & Moring heeft twee medewerksters gepromoveerd. Evelien Jamaels, expert arbeidsrecht, internationale tewerkstelling en global mobility, is gepromoveerd tot partner. Delphine Keppens, gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht, schopt het tot counsel. Met deze promoties scherpt het kantoor zijn expertise verder aan. “Deze interne promoties bevestigen dat de toekomst van Crowell er rooskleurig uitziet”, aldus Kristof Roox en Thomas De Meese, co-managing partners van Crowell & Moring Brussel.

De Brusselse afdeling van het Amerikaanse advocatenkantoor Crowell & Moring heeft bij de jaarwisseling twee medewerksters gepromoveerd. Zo scherpt het Crowell & Moring-team haar expertise verder aan. Het kantoor telt nu in 13 partners, 9 (senior) counsels en 16 medewerkers.

Evelien Jamaels (foto) (arbeidsrecht, internationale tewerkstelling en global mobility) is op 1 januari 2023 gepromoveerd tot partner. Ze spitst zich vooral toe op individueel en collectief arbeidsrecht, internationale tewerkstelling en global mobility. Evelien helpt zowel Belgische als internationale bedrijven in alle fases van het tewerkstellingsproces, van de aanwerving van werknemers tot het eventueel ontslag (individueel of collectief). Bovendien adviseert ze bedrijven bij hun global mobility projecten in Europa. Evelien focust op herstructureringen, welzijn op het werk, diversiteit en non-discriminatie, en klokkenluiderswetgeving (whistleblowing).

Ook binnen Crowell & Moring zelf zet Jamaels zich actief in voor welzijns- en diversiteitsinitiatieven. Zo richtte ze in 2019 onder andere Crowell Café op, een netwerkevent voor cliënten en contacten waar ideeën en ervaringen rond het diversiteits- en inclusiethema uitgewisseld worden. Evelien werkt ook mee aan de firm-wide strategie rond welzijn op het werk via CroWellBeing.

Evelien Jamaels vervolgde een zomerstage in 2012 met haar officiële advocatenstage bij Crowell & Moring. In 2020 werd ze gepromoveerd tot counsel om nu door te groeien tot partner. Zo heeft ze haar volledige carrière bij Crowell & Moring opgebouwd. In 2022 stond Evelien op de Rising Star-lijst van Law.com, een prestigieuze lijst met de 25 beste opkomende vrouwelijke advocaten in Europa. 

“Het feit dat ik al een decennium bij Crowell & Moring werk, en dat ik volledig home-grown ben, toont aan dat dit een advocatenkantoor is dat de nodige perspectieven en steun biedt in verschillende fases van het werk- en privéleven”, zegt Evelien Jamaels.

Delphine Keppens (foto) is gepromoveerd tot counsel. Zij focust op vennootschaps- en ondernemingsrecht. Ze heeft ervaring met het opstellen van (internationale) handelscontracten, onderhandelingen en procesvoering voor de Belgische rechtbanken, UBO-verplichtingen, grensoverschrijdende kwesties en bijstand bij het opzetten, runnen en herstructureren van ondernemingen.

Daarnaast geeft Delphine advies over de Europese wetgeving op het vlak van gegevensbescherming en privacy en ondersteunt ze het kantoor bij individuele en collectieve Belgische arbeidsrechtelijke kwesties alsook in anti-witwasproblematieken.

Voor haar carrière bij Crowell & Moring, was Delphine al lid van de Brusselse (Nederlandstalige) balie van advocaten en heeft zij ook een in-house ervaring bij een Belgisch bedrijf in de luchtvaarsector.

“Ik ben enorm blij voor het vertrouwen dat Crowell & Moring met deze promotie in mij stelt ”, zegt Delphine Keppens. “Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak is het sinds ik hier werk een match. Het kantoor evolueert met z’n tijd mee en focust op het doorbreken van taboes in de advocatuur om zo haar medewerkers te kunnen zien ontplooien en groeien. En dit is net essentieel in de verdere evolutie van ons beroep.”

Kristof Roox en Thomas De Meese, co-managing partners van Crowell & Moring Brussel: "Evelien's promotie tot partner is welverdiend en getuigt van haar vele bijdragen aan het succes van het kantoor en aan de unieke Crowell-cultuur. Ze heeft haar hele carrière bij ons doorgebracht, vele jaren geleden begonnen als zomerstagiaire, en heeft bewezen een enorme aanwinst te zijn, zowel als persoon als professional. Naast haar bijdragen aan de business van het kantoor, is Evelien een van de belangrijkste drijfveren van de welzijns- en diversiteitsinitiatieven van het kantoor. We kijken ernaar uit om ons traject met haar voort te zetten. We willen ook Delphine feliciteren met haar promotie tot counsel, die het resultaat is van haar harde werk, positieve houding en can-do mentaliteit. Deze interne promoties bevestigen dat de toekomst van Crowell er rooskleurig uitziet. We zijn uiteraard ook van plan om het kantoor te blijven versterken door nieuwe laterale aanwervingen."

dotted_texture