Portalus logo

Fiscale aspecten van een schenking (2u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

About the webinar

In deze on-demand videocursus bespreekt mr. Elisabeth Janssens de fiscale aspecten van schenkingen in het Vlaams Gewest.

Mr. Janssens staat stil bij de registratieplicht: wat houdt deze plicht in, en wanneer moet een schenking worden geregistreerd? Verschillende situaties worden besproken om te bepalen welke schenkingen geregistreerd moeten worden en wat de gevolgen hiervan zijn.

Vervolgens wordt ingegaan op de schenkbelasting. Wie is de belastingsplichtige en wat is de belastbare grondslag? Hierna worden de tarieven van de schenkbelasting behandeld, inclusief mogelijke vrijstellingen en verminderingen.

Ten slotte belicht mr. Janssens specifieke onderwerpen binnen vermogensplanning, zoals bepaalde clausules in schenkingen, ontbindende voorwaarden en fideïcommis de residuo, en hun fiscale impact.

Docent

mr. Elisabeth Janssens - Advocate bij advocatenkantoor Cazimir

Thema's

Volgende onderwerpen worden uitgebreid toegelicht:

  • Inleiding
  • Registratieplicht
  • Belastingplichtige
  • Belastbare grondslag
  • Tarieven, vrijstellingen en verminderingen
  • Specifieke topics in het kader van vermogensplanning

Over de docent

Elisabeth Janssens is een advocaat gespecialiseerd in nationale en internationale vermogensplanning, familiaal vermogensrecht en civiele procedures. Ze behaalde haar Master in het Notariaat (2017) en haar Master in de Rechten (2016) aan de Universiteit Gent. Sinds 2017 is ze verbonden aan de b

More Trainings & Events

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinar
CREO Business Information & Seminars logo

From Open Banking to Open Finance: FIDA -Expl…

19 Nov

Training
dotted_texture