Portalus logo

Successieplanning bij kinderloze koppels (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

About the webinar

In deze on-demand videocursus bespreekt mr. Liesbeth Franck uitgebreid de technieken van successieplanning voor kinderloze koppels, geïllustreerd aan de hand van een casus.

Maak kennis met Sven (68) en Marie (69), een koppel sinds 1970 zonder kinderen. Sven heeft een goede band met zijn broer, terwijl Marie de laatste tien jaar als vrijwilligster in een kattenasiel heeft gewerkt. Haar dichtstbijzijnde familielid is een achternicht. Wat zijn de mogelijke wensen van het koppel?

Vaak willen kinderloze koppels dat alles in eerste instantie naar elkaar gaat. Echter, er wordt vaak te weinig nagedacht over wat er gebeurt na het overlijden van de langstlevende partner.

Mr. Franck begint met een bespreking van het wettelijk erfrecht voor kinderloze erflaters en de relevante aspecten van erfbelasting. Vervolgens wordt ingegaan op de rol van testamenten en schenkingen, inclusief schenkingen tussen echtgenoten. Daarnaast worden specifieke technieken zoals het beding van aanwas tussen broer/zus en partner, en het gebruik van levensverzekeringen belicht. Mr. Franck bespreekt ook de oprichting van een private stichting en de bevoordeling van goede doelen, evenals de mogelijkheden van een vriendenerfenis.

Ten slotte worden de voordelen van een maatschap onderzocht.

Docent

mr. Liesbeth Franck - Advocaat gespecialiseerd in het erfrecht, erfbelasting en vermogensplanning

Thema's

Volgende onderwerpen worden uitgebreid toegelicht:

  • Wettelijkerfrechtkinderloze erflater
  • Erfbelasting
  • Testament
  • Schenking(tussen echtgenoten)
  • Bedingvanaanwas (broer/zus - partner)
  • Levensverzekering
  • Privatestichting
  • Bevoordelinggoeddoel
  • Vriendenerfenis
  • Maatschap

Over de docent

Liesbeth Franck beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van erfrecht, erfbelasting en vermogensplanning. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van complexe planningen voor families en bedrijven die ze begeleidt. Hierbij houdt ze nauwlettend rekening met de persoonlijke wensen en interpersoonlijke relaties die een rol spelen. Liesbeth behaalde haar Licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 2006 en heeft gedurende een periode van 10 jaar haar bekwaamheid als Estate Planner verder ontwikkeld in de private banking- en consultancysector. In 2016 trad ze toe tot de balie van Brussel als advocaat. Met haar rijke ervaring in zowel de bank- als verzekeringssector heeft Liesbeth Franck een bijzondere interesse ontwikkeld in vermogensplanning via levensverzekeringen.

Meer info - LinkedIn profiel

More Trainings & Events

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinar
CREO Business Information & Seminars logo

From Open Banking to Open Finance: FIDA -Expl…

19 Nov

Training
dotted_texture