Portalus logo

De revival van de PSAK: de Belgische stichting als certificeringsvehikel (1u)

On Demand

Webinar
dotted_texture

About the webinar

Deze cursus richt zich op de heropleving van de PSAK, met specifieke aandacht voor de toepassing ervan binnen Belgische private stichtingen voor certificering. Door vermogens te certificeren, krijgen deelnemers de mogelijkheid om controle te behouden of toe te wijzen aan vertrouwenspersonen, zelfs na de overdracht van vermogenswaarde of in geval van overlijden.

De Belgische private stichting, ook wel bekend als "PSAK", heeft de afgelopen twintig jaar aan aantrekkingskracht gewonnen vanwege wetswijzigingen die het in staat stellen de Nederlandse Stichting Administratiekantoor, voorheen populair vanwege zijn rechtszekerheid en flexibiliteit, te overtreffen. Deze cursus behandelt de civiele, vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten van een Belgische PSAK. De stichting wordt beschouwd als een ideaal certificeringsvehikel vanwege het ontbreken van een algemene vergadering.

Docent

mr. Eline Beeken - Advocaat bij advocatenkantoor Cazimir

Thema's

Volgende onderwerpen worden uitgebreid toegelicht:

  • Certificering
  • Private Stichting
  • PSAK: Private Stichting als certificeringsvehikel
  • Fiscaliteit
  • Wanneer kiezen voor PSAK als controlestructuur?

Over de docent

Eline Beeken is advocate verbonden aan de balie van Brussel. Ze is gespecialiseerd in familiaal vermogensrecht, familie- en relatievermogensrecht, vermogens- en successieplanning en successie- en schenkingsrecht. Zij spitst zich in het bijzonder toe op de overdracht van familiebedrijven en de begeleiding van ondernemende families.

Meer info - Linkedin profiel

More Trainings & Events

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinar
CREO Business Information & Seminars logo

From Open Banking to Open Finance: FIDA -Expl…

19 Nov

Training
Limine  logo

Webinar: The Legal Mind Revolution: How the B…

17 Jun

Webinar
dotted_texture