UAntwerpen introduceert fiscale specialisatie na bacheloropleiding rechten
12/07/2017

Meteen na de bacheloropleiding rechten specialiseren in fiscaal recht? Dat kan aan de Universiteit Antwerpen vannaf academiejaar 2017-2018. Studenten kunnen dan  binnen de masteropleiding rechten kiezen voor de afstudeerrichting fiscaal recht.

Het studieprogramma werd opgebouwd met het oog op de specifieke noden van het fiscale beroepenveld. In vergelijking met de andere rechtenstudenten, volgen de studenten minder niet-fiscale juridische opleidingsonderdelen. Zo krijgen ze meer de ruimte om de doorgedreven competenties in het fiscaal recht te verwerven.

Het vaardighedenonderwijs wordt toegespitst op belastingstrategie. Daarnaast is er niet alleen aandacht voor (intra- en internationale) rechtsvergelijking, maar ook voor de steeds toenemende Europeesrechtelijke en internationaalrechtelijke dimensie van het fiscaal recht. Hoewel de studenten minder keuzeruimte hebben dan de andere rechtenstudenten, kunnen ze zichnog steeds voldoende profileren dankzij de stage en hun thesisonderwerp.

Aan de Universiteit Antwerpen vloeit de expertise in fiscaal recht voort uit het academisch onderzoek in het vakgebied. Het aantal doctoraten zit in stijgende lijn. Bovendien is er de Antwerp Tax Academy, met specialisten in multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek rond fiscaliteit.

Related : Universiteit Antwerpen

LexGO Network