08/06/17

Brussels Arbitration hub

Op gezamenlijk initiatief van het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie (CEPANI) en het Belgisch comité van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC) is voortaan een uniek onlineloket beschikbaar om in Brussel arbitragezittingen te organiseren. Deze nieuwe tool biedt Belgische en buitenlandse beoefenaars van arbitrage een logistieke wegwijzer bij de concrete organisatie van arbitragezittingen in Brussel (zittingzaal, vervoer, logement, catering, stenotypisten, tolken, ...).

"Het aantrekkelijke Belgische recht en onze gemeenschap van uitstekende magistraten, juristen en academici hebben internationaal al een sterke reputatie," legt Emma Van Campenhoudt, verantwoordelijke voor CEPANI, uit. “Kwaliteitsdiensten zoals dit nieuwe initiatief moeten bedrijven ertoe aanzetten naar Brussel te komen om hun geschillen te regelen, en meer bepaald door arbitrage".

Het is nog maar eens een voorbeeld van de inspanningen die sinds 2013 worden geleverd om van Brussel, op het kruispunt tussen Londen, Parijs, Den Haag en Frankfurt, een centrum te maken voor zowel nationale als internationale arbitrage. Een gevolg daarvan is dat het Belgische arbitragerecht en het arbitragereglement van CEPANI alvast een grondige aanpassing ondergingen.

"Ik wil absoluut dat initiatieven om Brussel te laten uitgroeien tot HET toekomstige Europese centrum voor arbitrage alle steun krijgen. Naast vorderingen op wetgevend vlak biedt Brussel nu al een gunstig kader voor procedures voor geschillenregeling", vindt Brussels Staatssecretaris Cécile Jodogne. "We kunnen hier immers ook terugvallen op internationaal erkende specialisten in arbitrage, bekwame tolken en een kwaliteitsinfrastructuur die minder duur is dan in andere hoofdsteden. Bovendien liggen we geografisch ideaal in het centrum van Europa", voegt ze eraan toe. En ze besluit: "Met het nieuwe unieke loket legt Brussel het ontbrekende puzzelstukje om van dit Gewest een internationaal centrum voor geschillenregeling te maken."

 Website: www.brusselsarbitrationhub.eu

dotted_texture