20/05/19

Ethel, het eerste Legal Tech & Design agency in de Benelux

Het eerste legal tech & design agency in de Benelux ziet het levenslicht. Ethel, een agency opgericht door Pieter-Jan Franssen, Matthias Dobbelaere-Welvaert en Daan Vansimpsen zal zich richten op vernieuwing in de juridische markt.

Ethel zal zich voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen van eigen juridische technologie, en het aanbieden van bestaande tools aan legal counsels en advocatenkantoren. Daarnaast is ook legal design - het verfraaien van juridische documenten en ze leesbaarder maken - één van de toptaken van het gloednieuwe agency.

Pieter-Jan Franssen, Chief Business bij Ethel: “We zien een markt in volle verandering. Na de hype komen nu de realistische verwachtingen en projecten. Overal in de Europese Unie staan spelers op om bedrijfsjuristen, advocaten en andere juridische spelers te helpen om efficiënter te werken. Aan die efficiënte willen we met Ethel bijdragen.

Een opvallende naam tussen de co-founders is Matthias Dobbelaere-Welvaert, de stichter en ex-managing partner van deJuristen. Matthias liet vorige maand weten het kantoor te zullen verlaten. “Ethel is voor mij dé uitdaging die ik zocht, na tien jaar een juridisch kantoor te hebben geleid. Ik wil absoluut mijn creatief ei kunnen leggen, en er is in onze sector veel nood aan mooie, creatieve oplossingen, om recht op een andere manier voor te stellen. Als Chief Creative bij Ethel zit ik weer waar ik moet zitten: precies op het kruispunt tussen recht, technologie en design.”

Daan Vansimpsen, de Chief Innovation vat het zo samen: “Innovatie in de juridische markt is echt nog in zijn beginfase. Als innovation consultant werkte ik onder andere in Fintech, waar de snelheid een pak hoger ligt. Met Ethel zijn we één van de eerste spelers in de EU die als agency naar de eindklant trekt. Dat is uniek.

Website: https://ethel.eu.

dotted_texture