11/02/16

Battajon Avocats (Kinshasa) sluit zich aan bij het Praetica netwerk

Het kantoor in Kinshasa (Democratische Republiek Congo) van het advocatenkantoor Battajon Avocats, opgericht in 2005 door Mr. Romain Battajon en actief in Franstalig Afrika, heeft zich aangesloten bij het Prætica netwerk.

Het team van Battajon Avocats, bestaande uit advocaten en juristen internationale handelsbetrekkingen, is gevestigd in Kinshasa en in Parijs om investeerders en ondernemingen te adviseren en bij te staan in hun projecten en activiteiten in Afrika in het algemeen en in het bijzonder in de Democratische Republiek Congo (natuurlijke hulpbronnen, infrastructuur, energie, telecommunicatie media, bankwezen, transport, etc.).

Battajon Avocats, onder leiding van Mr. Romain Battajon, leidt het ABLE Network (www.able-network.net); het eerste Pan-Afrikaanse en interprofessionele netwerk van 45 Afrikaanse landen. Het ABLE Network staat zijn klanten over het hele continent bij, zowel met juridische en fiscale experts als met gespecialiseerde consultants.

Battajon Avocats is lid van de Afrikaanse Commissie/OHADA van de Parijse balie, van de Pan-African Lawyers Union, van de Afrikaanse en Franse Club van de Kamer van Koophandel in Parijs – Paris-Ile de France, van de internationale Frans-Congolese Kamer van Koophandel, van de Cercle K2 en van de Afrikaanse Club van de Franse vereniging voor beleggers met oog op economische groei.

Mr. Battajon legt zijn aanpak uit: “Prætica bleek mij zeer snel de meest geschikte organisatie om onze ontwikkeling te ondersteunen en hun onvergelijkbare expertise in de Democratische Republiek Congo in te voeren: gebruik van de meest innovatieve middelen, uitgebreide en nauwkeurige operationele regels, en een hoog expertiseniveau van de collega’s in het netwerk”.

Mr. Dufrene (managing partner Prætica) verwelkomt met groot enthousiasme de komst van het kantoor van Battajon in het Præticanetwerk: “Onze organisatie kent sinds haar oprichting een uitzonderlijke groei. Wij zorgen ervoor dat deze groei zich op internationaal vlak voortzet door snelgroeiende jonge ondernemingen op te nemen die actief zijn op de meest belovende markten van onze economische wereld. Daarbovenop vinden wij het zeer belangrijk om onze Europese klanten de hoogste kwaliteit van toegang te kunnen bieden tot de grote Afrikaanse markten”.

Op 25 februari spreekt Romain Battajon, ter attentie van investeerders en juristen die interesse hebben in de handel in het Franstalig gedeelte van Afrika, tijdens een ontbijtseminarie en informatiesessie over de Ohadawetgeving (Organisatie voor de Afrikaanse harmonie in Business law): verbetering van het bestuur van de bedrijven en beveiliging van de handelsbetrekkingen.

Inschrijvingen op http://www.praetica.com/media/prakin-2016-02-25-conf%C3%A9rence-romain-battajon.pdf - deelname is gratis.

dotted_texture