Lydian logo

Lydian Academy West - Seminar series 2024 - Seminarie III : What if it all goes wrong – tips en tricks bij het anticiperen e…

Regio BRUSSEL

16 Okt

Opleiding
dotted_texture

Over deze training

Ook dit jaar zijn we terug met Lydian Academy West, een gratis vierdelige opleidingenreeks georganiseerd door Lydian in het bruisende Kortrijk!

De seminariereeks is bedoeld om jonge professionelen meer inzicht te geven in verschillende relevante juridische topics uit het ondernemersleven en om jullie professioneel te helpen groeien. Iedere reeks wordt bovendien afgesloten met een mooi netwerkmoment, een uitstekende kans om andere gelijkgestemden beter te leren kennen!

Geplande seminaries

Seminarie II : From startup to grown-up: bescherming van de founder(s) 

Seminarie omtrent de vennootschapsrechtelijke bescherming van de founder(s) doorheen de levensloop van een vennootschap en in het bijzonder hoe investeerders in het kapitaal toe te laten zonder de controle te verliezen. Toelichting omtrent het inbouwen van de nodige bescherming in aandeelhoudersovereenkomsten en statuten (o.a. met betrekking tot het bestuur, soorten (preferente) aandelen en aandelenoverdracht) alsook wat in geval van vijandige overnames en exit scenario’s voor de founders.

Datum: 20 juni 2024
Tijd: 18:30 - 20:30 (met aansluitend netwerkmoment)

SCHRIJF U NU IN

Seminarie I : De managementvennootschap: stand van zaken en aandachtspunten

In dit seminarie gaan wij graag dieper in op de verschillende fiscale, sociaalrechtelijke en vennootschapsrechtelijke elementen en aandachtspunten bij het gebruik van een managementvennootschap. Zo bespreken we de oprichting van de managementvennootschap, het risico op schijnzelfstandigheid,  de mogelijke aansprakelijkheid van de manager-bestuurder en nog vele andere zaken. 

Datum: 19 september 2024
Tijd: 18:30 - 20:30 (met aansluitend netwerkmoment)

SCHRIJF U NU IN

Seminarie III : What if it all goes wrong – tips en tricks bij het anticiperen en het oplossen van geschillen tussen de stakeholders van een vennootschap.

Elke ondernemer staat voor diverse juridische vraagstukken en uitdagingen. In dit seminarie staan onze experts enerzijds klaar om u te begeleiden bij het anticiperen op mogelijke geschillen tussen de stakeholders van een vennootschap via contractuele bepalingen en anderzijds hoe men geschillen kan oplossen via de gerechtelijke weg. Tijdens het seminarie zullen onze experts hun praktijkervaring delen en u voorzien van waardevolle tips en tricks om geschillen op een pragmatische wijze te vermijden en op te lossen, waarbij het belang van de business en de vennootschap steeds voorop staat.

Datum: 16 oktober 2024
Tijd: 18:30 - 20:30 (met aansluitend netwerkmoment)

SCHRIJF U NU IN

Seminarie IV : Bouwrecht in Beweging - Trends, uitdagingen en praktische inzichten

Ontdek tijdens ons seminarie de laatste ontwikkelingen in het bouwrecht. We bespreken de juridische krijtlijnen van onder meer het gewijzigde Burgerlijk Wetboek en geven aan de hand van praktische tips in bouwcontracten aan hoe deze veranderingen zowel kansen als uitdagingen kunnen bieden. Een must voor iedere vastgoedprofessional!

Datum: 7 november 2024
Tijd: 18:30 - 20:30 (met aansluitend netwerkmoment)

SCHRIJF U NU IN

Details

Locatie:   Parkhotel
                 Stationsplein 2
                 8500 Kortrijk

Programma    

  • 18u30 - Ontvangst met broodjes
  • 19u15 - Uiteenzetting en vragen
  • 20u30 - Netwerkmoment
     

Dit seminarie wordt in het Nederlands gegeven. We starten met een lichte broodjeslunch. Deelname is gratis.

Indien u na uw inschrijving alsnog verhinderd zou zijn, vragen wij u om ons vriendelijk te verwittigen per mail events@lydian.be.

Google Maps
Google Maps
Tour & Taxis, Havenlaan 86 c B 414

1000 BRUSSEL

Belgium

dotted_texture

Meer Opleidingen & Events

Lydian logo

Lydian Webinar Marketing and GDPR in the New…

On Demand

Webinar
Lydian logo

Lydian Academy West - Seminar series 2024 - S…

19 Sep

Opleiding
Lydian logo

Lydian Academy West - Seminar series 2024 - S…

07 Nov

Opleiding
dotted_texture